El certamen, celebrat a l’Espai MerCAT, referma el seu poder de convocatòria i l’elevada xifra de vendes · Agermanament de gastronomia, cultura i tradició en el marc de la Festa Major
Tàrrega ha tornat a posar en valor la producció de fleca artesanal gràcies a la Firacóc 2023, l’apartat gastronòmic de la Festa Major. Una vintena d’expositors amb un gran assortit de varietats de coques de recapte s’han aplegat durant aquest cap de setmana a l’Espai MerCAT. El certamen no només ha mantingut el seu poder de convocatòria i el volum de públic sinó que l’ha incrementat respecte l’edició anterior. La Firacóc 2023 – 35è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, certifica així la seva condició de gran aparador al servei dels forners del territori, els quals donen a conèixer a la capital de l’Urgell les seves receptes i especialitats.
A banda de les varietats tradicionals del cóc urgellenc elaborades amb llonganissa o arengada, la Firacóc també ha donat espai a elaboracions que incorporen ingredients singulars alhora que oferia al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons. Alhora, han estat diversos els forners que han aprofitat el certamen per donar-hi a conèixer les seves noves receptes de coques salades.
En aquesta ocasió, a banda de Tàrrega, els expositors han procedit de Lleida, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, la Fuliola, Verdú, Anglesola, Mollerussa, Torregrossa, Perafita, Calders, Bigues i Riells, Manresa i Menorca. En general, la satisfacció per les vendes ha estat generalitzada, com ja és habitual a la Firacóc. De fet, una àmplia majoria de forners repeteixen a Tàrrega des de fa anys. A la programació de l’esdeveniment, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, no han faltat tallers de fleca per a infants, en què una quarantena llarga de nens i nenes han tingut ocasió d’aprendre nocions bàsiques per fer coca o galetes; així com un tast de vins, que va fer el ple.