Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

Formatges Monber d'Agramunt i 14 formatgeries més del territori, a l’11a Mostra de Formatges Artesans de Ponent
La mostra se celebra el 9 de novembre al pavelló municipal del Palau d’Anglesola, i és l’edició que compta amb més participació de productors formatgers


La Formatgeria Monber d’Agramunt estarà present a la 11a Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que se celebrarà el 9 de novembre al pavelló municipal del Palau d’Anglesola. Aquesta edició serà la més participada fins ara, amb quinze formatgeries d’arreu de Catalunya, sis de les quals són productores artesanes del territori de Ponent.

L’acte de presentació de la mostra va comptar amb la presència del diputat de Salut i Esports, Òscar Martínez; l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells; el responsable de Formatges Camps i coorganitzador de la fira, Robert Camps, i el responsable de comunicació de PlusFresc, Joan David Porté.

La Formatgeria Monber, reconeguda per l’elaboració artesanal de formatges d’alta qualitat a partir de llet de proximitat, compartirà espai amb altres productores lleidatanes com Formatges Camps (Palau d’Anglesola), Formatges de Ponent Cal Quitèria (Almacelles), Mas Eroles (Adrall) i Formatges L’Oliva (Oliana). També hi participaran altres elaboradors de la resta del país, com Formatges Veciana, Bauna, Sant Gil d’Albió, La Petita Ànima o Mas Claperol, entre d’altres.

Durant la jornada hi haurà venda i degustació de formatges artesans, tastos guiats, concursos i tallers de cuina per a totes les edats, a més del tradicional dinar popular amb cassola de tros, cuina en directe i actuacions musicals. La fira culminarà amb un sopar maridatge de formatges i vins el dissabte a la nit.

Com és habitual, es lliurarà el reconeixement al formatger o formatgera d’honor, que enguany serà per a l’equip femení d’hoquei del CP Vila-sana, recent campió del món.

El diputat Òscar Martínez ha subratllat que la mostra “és una aposta decidida pels productes de qualitat i de proximitat, elaborats amb tradició i esperit innovador”. Per la seva banda, Robert Camps ha remarcat que “és l’edició amb més participació directa de productors, sense intermediaris, i amb un programa molt complet per a tots els públics”.

L’alcalde Francesc Balcells ha destacat que el Palau d’Anglesola “s’ha consolidat com un referent en el món del formatge artesà”, i ha remarcat la col·laboració entre productes amb denominació d’origen com la Pera de Lleida, el Pa de Pagès Català i el Formatge de la Garrotxa, que enguany compartiran protagonisme.


 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes