La jornada, que tindrà lloc el diumenge 23 de novembre, combinarà natura, teatre i gastronomia per posar en valor el paisatge agrari de l’Urgell.
Des de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Urgell, el proper diumenge 23 de novembre, el terme municipal de Sant Martí de Riucorb acollirà l’activitat “Terra d’Oliveres: un viatge de la natura a la taula”, una proposta que convida el públic a descobrir el procés de l’oli d’oliva des de l’arbre fins al tast final del producte.
L’experiència s’iniciarà entre oliveres centenàries, on un guia especialitzat explicarà els secrets d’aquests arbres i la seva relació amb la història i la tradició agrícola del territori. Els assistents podran reviure el gest ancestral de collir les olives, connectant amb la feina i el patrimoni natural dels camps de la zona.
Després de la passejada guiada, tindrà lloc un espectacle teatral al camp a càrrec de Cruma Taller, i tot seguit es farà un tast d’oli, pa i xocolata dirigit per Mònica Prats, en un maridatge que vol destacar la riquesa gastronòmica local.
La jornada culminarà amb una visita a la Cooperativa Agrària del Camp de Sant Martí de Maldà, on els participants podran conèixer de primera mà el procés d’elaboració de l’oli d’oliva i la importància econòmica i cultural d’aquest producte al territori.
“Terra d’Oliveres” s’emmarca dins de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell i pretén revaloritzar el paisatge agrícola com a atractiu turístic i cultural, apostant per un turisme sostenible, responsable i amb aforament limitat, que posi en relleu el respecte per la natura i el patrimoni rural.
Les places són limitades i cal inscripció prèvia abans del 20 de novembre al web www.turismeurgell.cat.
L’activitat compta amb el suport de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme Ara Lleida.
Des de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Urgell, el proper diumenge 23 de novembre, el terme municipal de Sant Martí de Riucorb acollirà l’activitat “Terra d’Oliveres: un viatge de la natura a la taula”, una proposta que convida el públic a descobrir el procés de l’oli d’oliva des de l’arbre fins al tast final del producte.
L’experiència s’iniciarà entre oliveres centenàries, on un guia especialitzat explicarà els secrets d’aquests arbres i la seva relació amb la història i la tradició agrícola del territori. Els assistents podran reviure el gest ancestral de collir les olives, connectant amb la feina i el patrimoni natural dels camps de la zona.
Després de la passejada guiada, tindrà lloc un espectacle teatral al camp a càrrec de Cruma Taller, i tot seguit es farà un tast d’oli, pa i xocolata dirigit per Mònica Prats, en un maridatge que vol destacar la riquesa gastronòmica local.
La jornada culminarà amb una visita a la Cooperativa Agrària del Camp de Sant Martí de Maldà, on els participants podran conèixer de primera mà el procés d’elaboració de l’oli d’oliva i la importància econòmica i cultural d’aquest producte al territori.
“Terra d’Oliveres” s’emmarca dins de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell i pretén revaloritzar el paisatge agrícola com a atractiu turístic i cultural, apostant per un turisme sostenible, responsable i amb aforament limitat, que posi en relleu el respecte per la natura i el patrimoni rural.
Les places són limitades i cal inscripció prèvia abans del 20 de novembre al web www.turismeurgell.cat.
L’activitat compta amb el suport de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme Ara Lleida.

