Actualitat
La cooperativa compta amb dues finques, una a Vallbona de les Monges i l'altra a la serra de Collserola.
L’Olivera ha donat el tret de sortida a una nova campanya de l’oliva amb perspectives optimistes, tant pel que fa a la superfície conreada com al volum de producció. La cooperativa torna a encarar el període de collita amb un increment de disponibilitat d’olives pròpies i de proveïdors de confiança.
Actualment, L’Olivera gestiona 18 hectàrees de secà a Vallbona de les Monges, el centre històric de la seva activitat agrícola. Paral·lelament, treballa 4 hectàrees més a Can Calopa, a la serra de Collserola, on continua la recuperació progressiva d’algunes parcel·les arran del conveni amb la Fundació Catalunya La Pedrera. Aquest acord permet consolidar un model de gestió social i sostenible a la finca municipal.
Les previsions de collita per a aquest 2025 situen la producció pròpia de Vallbona entre els 15.000 i 20.000 quilos d’olives, mentre que a Can Calopa s’esperen entre 3.000 i 5.000 quilos. Per completar la campanya i garantir l’elaboració dels seus olis ecològics, la cooperativa adquirirà també entre 30.000 i 40.000 quilos d’olives provinents d’explotacions ecològiques de confiança.
Un altre punt destacat de la temporada és la millora del molí de Vallbona de les Monges, que ha actualitzat la maquinària per optimitzar la recepció i la neteja de les olives. Una inversió que reforça l’aposta per la qualitat del producte final.
“Durant el 2024 vam elaborar el millor oli d’oliva verge extra de Catalunya i un dels millors olis d’arbequina del món, l’Oli de Finques. Continuem treballant per garantir un producte de qualitat singular fet amb processos sostenibles”, subratlla Pau Moragas, responsable de producció de L’Olivera.
L’Olivera ha donat el tret de sortida a una nova campanya de l’oliva amb perspectives optimistes, tant pel que fa a la superfície conreada com al volum de producció. La cooperativa torna a encarar el període de collita amb un increment de disponibilitat d’olives pròpies i de proveïdors de confiança.
Actualment, L’Olivera gestiona 18 hectàrees de secà a Vallbona de les Monges, el centre històric de la seva activitat agrícola. Paral·lelament, treballa 4 hectàrees més a Can Calopa, a la serra de Collserola, on continua la recuperació progressiva d’algunes parcel·les arran del conveni amb la Fundació Catalunya La Pedrera. Aquest acord permet consolidar un model de gestió social i sostenible a la finca municipal.
Les previsions de collita per a aquest 2025 situen la producció pròpia de Vallbona entre els 15.000 i 20.000 quilos d’olives, mentre que a Can Calopa s’esperen entre 3.000 i 5.000 quilos. Per completar la campanya i garantir l’elaboració dels seus olis ecològics, la cooperativa adquirirà també entre 30.000 i 40.000 quilos d’olives provinents d’explotacions ecològiques de confiança.
Un altre punt destacat de la temporada és la millora del molí de Vallbona de les Monges, que ha actualitzat la maquinària per optimitzar la recepció i la neteja de les olives. Una inversió que reforça l’aposta per la qualitat del producte final.
“Durant el 2024 vam elaborar el millor oli d’oliva verge extra de Catalunya i un dels millors olis d’arbequina del món, l’Oli de Finques. Continuem treballant per garantir un producte de qualitat singular fet amb processos sostenibles”, subratlla Pau Moragas, responsable de producció de L’Olivera.

