Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

La 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra torna a omplir Agramunt
Milers de visitants han omplert el recinte firal i el centre de la vila durant tot el cap de setmana · Enguany, el Torronaire d’Honor és la Fira de l'Ametlla de Vilagrassa

Els torrons i la xocolata a la pedra han tornat a ser els grans protagonistes d’un cap de setmana dolç i multitudinari a Agramunt, on milers de visitants han omplert els carrers per gaudir de la 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. La cita ha tornat a convertir-se en un punt de trobada imprescindible per als amants del dolç i de la gastronomia de qualitat, amb un ampli programa d’activitats, degustacions i demostracions que han comptat amb la participació de reconeguts professionals de la cuina dolça i productors artesans.

La directora de la Fira, Tamara Lombardo, s’ha mostrat “molt satisfeta del gran poder de convocatòria de la Fira”, i ha remarcat “l’èxit i la voluntat de continuïtat de projectes com l’Acadèmia del Torró, que enguany ha ampliat la seva capacitat omplir-se d’estudiants d’hostaleria, o els tallers infantils sense gluten i sense lactosa de l’Espai Cuinetes”. També ha valorat molt positivament la distribució dels espais, que ha permès “millorar la fluïdesa dels visitants i facilitar les compres”, així com l’èxit de l’espai familiar de la plaça del Mercat, que ha acollit diversos espectacles i activitats per als més petits.

Les diferents propostes programades han registrat una alta participació tant als espais de degustació com als tallers, demostracions i activitats familiars. Els torronaires i expositors també han expressat la seva satisfacció per les vendes i per l’afluència constant de públic, que ha omplert tant el recinte firal Com el centre històric d’Agramunt, reafirmant la Fira com el gran aparador de la gastronomia dolça de Catalunya.

Pel que fa al programa d’activitats, aquest diumenge a l’Aula del Gust hi han passat noms destacats com el xocolater Lluc Crusellas (Eukarya), que ha parlat de creativitat i innovació xocolatera per Nadal; Àngel Esteve, del restaurant Sisè de Lleida, amb una ponència sobre la cuina de la tradició i l’herència del torró en una sessió amb la col·laboració de la IGP Torró d’Agramunt; Ingrid Serra, de Torrons Vicens, amb un recorregut de la tradició a la innovació; els xefs Arnau París i Rais Esteve, que han reivindicat el retorn als orígens de la gastronomia; i Ivan Pascual (Bean to Bar Lleida), amb una sessió dedicada a les cremes untables.

A l’Aula del Tast hi han destacat els olis d’Arnau París i Rais Esteve (Molí la Vansa); la presentació del pa Piri-Ponent amb degustació de Torró d'Agramunt i productes de les Terres de Lleida; maridatges entre Torrons Fèlix i Costers del Sió; i tastos de cerveses i embotits artesans amb La Vella Caravana i Embotits
Fart d’Olla.

I a l’Aula de la Xocolata i el Vi, a l’Espai Guinovart, s'han descobert i tastat xocolates d'autor i vins de DO
Costers del Segre i Torrons Fèlix; xocolates Bean to Bar d'Ivan Pascual i el Celler Matallonga; xocolates d’origen únic amb els vins de DO Costers del Segre i Xocolates Jolonch; i un tast de postres amb xocolata by Mirela i vins de Celler Costers del Sió.

Durant tot el cap de setmana no hi han faltat activitats ja tradicionals com la cuita del torró, la Cursa del Torró o Les Foodgonetes, amb propostes gastronòmiques i musicals per a tots els públics. La Fira tanca aquest vespre amb la proclamació del Torronaire d’Honor, que enguany recau en la Fira de l'Ametlla de Vilagrassa, reconeixent el seu compromís amb la promoció del producte i el territori.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes