Quatre xerrades sobre qualitat de vida a càrrec de ponents del territori i agrupades sota el nom ‘Km 0’ · L’equipament estrena també nou logotip identificador
La Biblioteca Pública Germanes Güell de Tàrrega reprèn les activitats culturals amb públic presencial a partir del dissabte 13 de març. Les excepcions a les restriccions sanitàries que entraren en vigor dilluns passat a Catalunya autoritzen aquest tipus d’actes amb un aforament reduït al 50%. Així, la primera proposta que posa en marxa la biblioteca targarina és una nova edició del cicle de conferències Km 0, on es tracten diversos temes sobre qualitat de vida a càrrec de ponents del territori. El programa consta de quatre xerrades fins al mes de juny on es parlarà sobre dislèxia, estilisme, ioga i organització d’esdeveniments. Les conferències tindran caràcter gratuït i començaran a les 11 del matí. Cal fer reserva prèvia al telèfon 973 500 428. El públic haurà de mantenir la distància física, dur mascareta i desinfectar-se les mans.
El nou cicle de conferències Km 0 s’obrirà dissabte vinent amb la xerrada Ohla. La dislèxia com a valor a càrrec de Flavià Boleda. Creador de la marca personal Ohla (Hola), Flavià Boleda fou diagnosticat de dislèxia, una dificultat d’aprenentatge, quan estudiava batxillerat. Des de llavors ha treballat per explicar la seva experiència personal i conscienciar la ciutadania sobre aquest trastorn. El dissabte 17 d’abril prendrà el relleu la dissenyadora de moda Alba Minguella, que parlarà sobre Estilisme a peu de carrer. Seguidament serà el torn de la professora de ioga Bea Minguell amb Respirar bé per viure millor el dissabte 8 de maig; i de Carla González amb Vull fer una festa... per on començo? el dissabte 19 de juny.
D’altra banda, la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell de Tàrrega ha estrenat nou logotip, obra de Mostassa Estudi Gràfic. D’aquesta manera, s’accentua la identificació de l’equipament amb la denominació que adoptà des de l’any passat en homenatge a les germanes Rosina (1921-2010) i Maria Teresa Pera Güell (1924-2012), conegudes llibreteres targarines. El nom fou escollit mitjançant una votació popular convocada per les associacions de dones del municipi i que comptà amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega. La capital de l’Urgell contribuí així a pal·liar la desigualtat de gènere existent en el nomenclàtor de carrers i equipaments de la localitat.