Medi Ambient
Els propers 27, 28, 29 i 30 de setembre, 4 xefs catalans elaboraran menús amb diferents productes "recuperats" per lluitar contra el malbaratament alimentari
El restaurant La Cava de Tàrrega amb el xef Albert Marimon al capdavant, participa aquest proper 28 de setembre en els sopars Gastrorecup, una iniciativa per a posar ènfasi en l'aprofitament dels aliments. Aquesta ja és la 7ª edició d'una iniciativa que va néixer de la mà de l'Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, i que aquest any, recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant 3 nous restaurants d'arreu de Catalunya.
L’objectiu d’aquests àpats és conscienciar a la població de l’aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats presentats són una mostra de que, amb intenció i mestria dels xefs, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador.
El tret de sortida es donarà el dimarts 27, al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón, el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana i per últim, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de La Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.
Els menús d’aquests sopars, que no es coneixeran fins al mateix moment de la celebració, s’elaboraran amb aliments recuperats. Així doncs, el factor sorpresa estarà present i els comensals no podran triar els plats.
Tots els sopars Gastrorecup s’iniciaran a les 20:00h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat. Per a més informació, també podrà consultar-se a la pàgina oficial i via email a consultes@gastrorecup.cat.
El restaurant La Cava de Tàrrega amb el xef Albert Marimon al capdavant, participa aquest proper 28 de setembre en els sopars Gastrorecup, una iniciativa per a posar ènfasi en l'aprofitament dels aliments. Aquesta ja és la 7ª edició d'una iniciativa que va néixer de la mà de l'Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, i que aquest any, recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant 3 nous restaurants d'arreu de Catalunya.
L’objectiu d’aquests àpats és conscienciar a la població de l’aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats presentats són una mostra de que, amb intenció i mestria dels xefs, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador.
El tret de sortida es donarà el dimarts 27, al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón, el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana i per últim, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de La Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.
Els menús d’aquests sopars, que no es coneixeran fins al mateix moment de la celebració, s’elaboraran amb aliments recuperats. Així doncs, el factor sorpresa estarà present i els comensals no podran triar els plats.
Tots els sopars Gastrorecup s’iniciaran a les 20:00h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat. Per a més informació, també podrà consultar-se a la pàgina oficial i via email a consultes@gastrorecup.cat.