L’Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar aquest cap de setmana (dies 12 i 13 de maig) la Firacóc 2018 – 31è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, un dels apartats gastronòmics de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentrarà com de costum una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. Hi seran presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc fetes amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols o bacallà. La Firacóc també oferirà al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.
A més de Tàrrega, els forners participants provindran majoritàriament d’altres localitats de les terres de Lleida: Arbeca, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Vila-sana,... També s’hi donaran cita expositors de Barcelona i les Illes Balears. La convocatòria compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana. A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 7 euros.
Presentació del vi “Tararot”
Una de les novetats del certamen serà la presència del celler Carviresa de Tàrrega, especialitzat en vins de la D.O. Costers del Segre. Aquesta firma targarina s’estrena a la Firacóc presentant una nova varietat de vi batejada amb el nom de “Tararot”, en homenatge a un dels actes més emblemàtics de la Festa Major. Carviresa també comercialitza un altre vi amb lligams targarins anomenat “Traguet de Sant Eloi”. D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). El dissabte 12 a la tarda, Verònica Lumbreras (L'Esbarjo Tàrrega) impartirà un taller de coca de pasta de full amb crema pastissera i fruita natural; i el diumenge a la tarda, el tradicional taller de coca de recapte amb verdura. El diumenge 13 al matí, la sessió anirà orientada a un públic més adult amb l'elaboració de receptes forneres casolanes dolces i salades amb suport d'electrodomèstics de darrera generació a càrrec de Montse Granollers.
Inauguració oficial de la Firacóc 2018 · Dissabte 12 de maig, a les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT
Amb la presència de l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual; el president del Gremi de Pastisseria de Lleida, Jordi Tarragó; i el vicepresident del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pau Borràs
Firacóc 2018 · Dissabte 12 i diumenge 13 de maig, a l’Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat
· Dissabte 12 de maig: de 6 de la tarda a 2/4 d’11 de la nit
· Diumenge 13 de maig: de 10 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 d’11 de la nit
PETIT OBRADOR DE LA FIRACÓC
Dissabte 12 de maig, de 18:30 a 21h - Taller de coca de pasta de full amb crema pastissera i fruita natural a càrrec de Verònica Lumbreras (L'Esbarjo- Tàrrega)
Diumenge 13 de maig, d'11:30 a 14h - Taller de receptes forneres casolanes amb Thermomix ®
Diumenge 13 de maig, de 18 a 20:30 h - Taller de coca de recapte amb verdura a càrrec de Verònica Lumbreras (L'Esbarjo- Tàrrega)