Actualitat
Se celebrarà el dia 27 de maig amb 23 expositors vitinícoles de les DO Costers del Segre i cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Montsant, i DO Cava, i 13 gastronòmics de la zona de la Ribera del Sió i l’Urgell
El Passeig del Sió d’Agramunt acollirà el dia 27 de maig, per novè any, l’edició de la Mostra de Vins i Caves de proximitat que organitza l’Associació Cultural Recreativa Festa, Gastronomia i Cultura d’Agramunt i Comarca, entre les 17.30 i les 00.00 hores.
La presentació de l’acte ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert; l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández; el president de l'Associació Festa, Gastronomia i Cultura, i director de la Mostra, Jordi Figuera; i el responsable de comunicació de la Mostra, Josep Bertran.
Segons ha explicat Jordi Figuera, esperen que es mantingui el nombre de visitants. La passada edició, 4.700 persones van passar per la Mostra, superant amb escreix les dades de la primera i segona edició, amb 2.500 visitants i es van repartir 35.000 degustacions. Enguany hi haurà 23 expositors vitinícoles i 13 gastronòmics de la zona de la Ribera del Sió i l’Urgell. L’espai expositiu inclou 135 referències de vins i caves, de les quals 110 són de les comarques de Lleida. Concretament, hi seran presents les bodegues de les DO Costers del Segre, i cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Montsant, i DO Cava.
DVins respon a l’emprenedoria i al dinamisme del sector vitivinícola de les comarques lleidatanes de donar a conèixer els vins i caves en un ambient diferent i buscant la proximitat al consumidor, i va néixer amb la voluntat de posar a l’abast del públic les degustacions de productes vitivinícoles de la DO Costers del Segre.
Carles Gibert ha explicat que “la globalització està canviant i, a vegades, no és sostenible. Si ho comparem de l’altra punta de món, aquí tenim aquesta excel·lència. Nosaltres ens caracteritzem pel treball de la terra, el sector primari, que suposa el 50% dels productes que es produeixen a Catalunya”.
Josep Bertran ha explicat que també està previst organitzar, com en anteriors edicions, un taller infantil de reconeixement d’aromes, maridatges amb pernils i coques de recapte, tast vertical de vins, tast de varietats prefiloxèriques, animació infantil, i que, prèviament a la Mostra (11.00 hores), s’organitza la sisena ruta turística i cultural (d’enoturisme) per quatre indrets d’Agramunt amb tast de vi i degustacions de productes locals, amb inscripció prèvia i places limitades (www.dvins.cat)