L’organització agrària JARC ha entregat avui el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 al president de la Societat Agrària de Transformació (SAT) Apetit Fruits, el senyor Joan Bernaus, a la seu de la Diputació de Lleida, entitat que dóna un destacat suport a aquest premi.

Apetit Fruits és una empresa ubicada a Bellpuig amb més de quaranta anys d’experiència en la producció i comercialització de fruita fresca. Sota el paraigües de la marca Apetit, ofereix una àmplia varietat de productes, amb un volum aproximat de 20.000 tones, entre pomes, peres, préssecs, nectarines, paraguaians, platerines, albercocs i cireres. Aquesta SAT, disposa de la certificació Global Gap, mantenint una cerca constant de les millors varietats i aplicant les tècniques productives més avançades per obtenir fruita de qualitat.

El grup d’experts entrenat per IRTA (Institut d’Investigació i Recerca Agroalimentàries) destaca que la poma d’Apetit Fruits és molt saborosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa. És una fruita sucosa i cruixent, que té una aparença molt bona, conjugant la simetria en la forma amb un color verd groguenc.

El cap sectorial de la fruita dolça de JARC i de COAG, David Borda, ha volgut agrair el suport dels col·laboradors i patrocinadors per ressaltar la tasca dels fructicultors en la cerca constant de millores en la qualitat. Tanmateix, destaca que la resta d’agents de la cadena alimentària també s’han d’implicar per assegurar que la fruita arriba al consumidor en el punt òptim de maduració. “Volem remuntar el baix consum de fruita a l’Estat espanyol oferint un producte de gran qualitat”, afirma Borda.

JARC, amb el Premi Internacional Millor Poma Golden, vol contribuir a definir els paràmetres que marquen l’excel·lència en aquesta varietat de fruita. Establir, objectivament, el que es considera una poma Golden premium ha de servir als productors per millorar en qualitat i preu, i als consumidors per exigir aquest nivell.

“Totes les pomes que opten al premi tindran un informe de IRTA que avala les característiques de la seva producció. Aquest reconeixement objectiu, emès per un ens independent, ha de permetre als fructicultors obtenir un preu adequat al que ofereixen, especialment al guanyador” afegeix Borda.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Configuració