Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

L’Escola Agrària de Tàrrega obre un nou període de preinscripcions al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància per continuar impulsant el relleu generacional del sector
El cicle formatiu té una durada de 3 anys, incloent formació pràctica en centres de treball, i els interessats es poden matricular a temps complet o amb matricula flexible · La formació s’enfoca a diferents branques: obtenció de productes i subproductes agropecuaris, manteniment d’instal·lacions i equips, i aplicació de la legislació de protecció ambiental, prevenció de riscos laborals, benestar animal i seguretat alimentària

L’Escola Agrària de Tàrrega obre el període de preinscripcions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància en col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC) del 5 al 15 de novembre. Aquest cicle formatiu s’adreça a persones que volen iniciar una activitat professional relacionada amb l’agricultura i la ramaderia, però que, per incompatibilitats personals o professionals, no el poden cursar de manera presencial. A més, la formació pot arribar a persones sense una tradició agrària al seu entorn i també es dirigeix a treballadors en actiu del sector que vulguin completar estudis reglats.

En aquest sentit, la modalitat a distància permet que sigui una formació a l’abast de tothom, donat que no cal residir a prop del centre d’estudis, es pot estudiar des de casa i permet compaginar la formació amb la feina. Així, els alumnes interessats es poden matricular a temps complet, és a dir, tot el cicle formatiu o bé amb inscriure’s amb matrícula flexible.

El cicle formació té una durada de 2.000 hores i està organitzat en semestres que cadascú pot estudiar al seu ritme en un termini de 3 anys utilitzant la plataforma online de l’IOC. Aquesta es tracta d’un espai obert i dinàmic, afavoreix models formatius col·laboratius i aporta eines i recursos visuals que fomenten l’aplicabilitat en la pràctica agropecuària. 

En aquest sentit, la formació compta amb 1.350 hores de formació online asíncrona, 135 hores presencials en algunes unitats formatives com les pràctiques de taller o les pràctiques de maneig del tractor i 515 hores en formació en centres de treball.

S’estructura en tres blocs: el bloc agrari, on es treballa els fonaments agronòmics, la producció agrícola, la implantació de cultius, les infraestructures agrícoles, etcètera ; el bloc ramader que s’estudia els fonaments zootècnics, la producció de llet, ous, carn i altres produccions ramaderes i el bloc de complements on es treballa la formació i orientació laboral i la gestió de l’empresa o l’anglès tècnic, entre d’altres. Així, la competència general d’aquest títol consisteix a obtenir productes i subproductes agropecuaris que atenguin criteris de qualitat i rendibilitat, dur a terme operacions de producció i de manteniment d’instal·lacions i equips, i aplicar la legislació de protecció ambiental, de prevenció de riscos laborals, de benestar animal i de seguretat alimentària. 

L’aposta per la modalitat a distància, un èxit 

Amb aquesta formació, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA), l’Escola Agrària de Tàrrega i l’IOC volen seguir contribuint a la continuïtat del món rural i a la incorporació de joves a l’empresa agrària. En aquest sentit, el centre té clar que la modernització i el relleu generacional són indispensables per garantir el futur del sector agroalimentari i que els pròxims professionals puguin desenvolupar els seus projectes empresarials dins del sector agrari.  Per això, cal que es portin a terme aquestes estades a empreses, perquè les persones joves que s’incorporin a l’activitat agroalimentària ho facin amb garanties d’èxit, a més de complementar-les amb l’assoliment de les competències professionals adients. 

Cada semestre, el centre compta amb més de 50 matriculats que segueixen aquests estudis. Concretament, en el primer semestre d’aquest curs hi va haver un total de 52 matriculats. La formació aposta per l’aprenentatge per competències i la formació pràctica. Compta amb diverses sortides professionals com treballador/a qualificat/ada percompte d’altri i/o per compte propi en agricultura i ramaderia; personal agricultor, horticultor, fructicultor i floricultor; operador de maquinària agrícola i ramadera o criador de bestiar per a la producció de carn, llet i ous.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes