Actualitat

El premi l’atorga l’Associació Catalana de Sommeliers durant la Nit dels Sommeliers de la Barcelona Wine Week
En el marc de la Barcelona Wine Week, L’Olivera de Vallbona de les Monges, va rebre el premi que entrega l’Associació Catalana de Sommeliers a “Millor iniciativa solidària en el món del vi” pel seu projecte d’inserció social.
L’Olivera té intrínseca en la seva identitat incloure persones en risc d’exclusió social en els processos productius, des del convenciment que generar oportunitats laborals per a tothom és compatible amb elaborar productes d’alta qualitat. Per això, alhora que s'ofereix un lloc de treball remunerat, s’acompanya en l’adquisició d’hàbits sociolaborals i en la formació en àmbits específics per facilitar una bona incorporació en el mercat de treball ordinari. Actualment, L’Olivera acompanya 25 persones en tasques relacionades amb l’agricultura, l’elaboració de productes, la comercialització i la restauració.
La vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Victòria Ibáñez, va fer entrega del reconeixement a la presidenta de l’Olivera, Maria Dolors Llonch, durant el sopar de gala de la Nit dels Sommeliers. En la recollida del premi, Llonch va destacar que “L'Olivera és una utopia que posa sempre les persones al centre, per això cerquem fórmules de treball que humanitzin i generin comunitat. Som arrel i llavor d’una “cultura de marges” que aposta per una relació positiva amb la terra i les persones”.
En aquesta línia, i en el marc de la Barcelona Wine Week, L’Olivera va participar en la xerrada “Història i singularitat: varietats autòctones recuperades a Catalunya” per posar en valor el projecte de recuperació de la varietat trobat. Aquesta iniciativa es desenvolupa de manera col·laborativa amb altres cellers, una altra ocasió on es reflecteix tant la manera de treballar de L’Olivera com el valor de l’intercanvi entre persones i projectes.
L’Associació Catalana de Sommeliers també va premiar el restaurant Disfrutar com a millor sala de restaurant; el celler Oller del mas com a millor oferta enoturística; a Empar Moliner com a millor comunicadora en l’àmbit del vi; a Ignasi Pinedo en el premi a la trajectòria i a Pedro Ballesteros com a soci d’honor de l’Associació Catalana de Sommeliers.
L’Olivera, cultura de marges
El projecte cooperatiu L’Olivera amb més de 50 persones sòcies, des de 1974 produeix vins i olis ecològics d’alta qualitat oferint oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social i amb seu en dos paisatges: Vallbona de les Monges (L’Urgell) i a la Masia de Can Calopa, a Collserola (Barcelona).
Durant el 2024, la cooperativa ha estat reconeguda amb el Premi al Millor Oli de Catalunya, per l’Oli de Finques; Premi Memorial Josep Maria Salas Peiró pels seus pisos d’inserció a Molins de Rei; Premi a la millor iniciativa sostenible en el tercer concurs de Denominació d’Origen Costers del Segre; el reconeixement d’Slow Food per la producció responsable; i Premi Josep Mercader del Fòrum de Barcelona.
En el marc de la Barcelona Wine Week, L’Olivera de Vallbona de les Monges, va rebre el premi que entrega l’Associació Catalana de Sommeliers a “Millor iniciativa solidària en el món del vi” pel seu projecte d’inserció social.
L’Olivera té intrínseca en la seva identitat incloure persones en risc d’exclusió social en els processos productius, des del convenciment que generar oportunitats laborals per a tothom és compatible amb elaborar productes d’alta qualitat. Per això, alhora que s'ofereix un lloc de treball remunerat, s’acompanya en l’adquisició d’hàbits sociolaborals i en la formació en àmbits específics per facilitar una bona incorporació en el mercat de treball ordinari. Actualment, L’Olivera acompanya 25 persones en tasques relacionades amb l’agricultura, l’elaboració de productes, la comercialització i la restauració.
La vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Victòria Ibáñez, va fer entrega del reconeixement a la presidenta de l’Olivera, Maria Dolors Llonch, durant el sopar de gala de la Nit dels Sommeliers. En la recollida del premi, Llonch va destacar que “L'Olivera és una utopia que posa sempre les persones al centre, per això cerquem fórmules de treball que humanitzin i generin comunitat. Som arrel i llavor d’una “cultura de marges” que aposta per una relació positiva amb la terra i les persones”.
En aquesta línia, i en el marc de la Barcelona Wine Week, L’Olivera va participar en la xerrada “Història i singularitat: varietats autòctones recuperades a Catalunya” per posar en valor el projecte de recuperació de la varietat trobat. Aquesta iniciativa es desenvolupa de manera col·laborativa amb altres cellers, una altra ocasió on es reflecteix tant la manera de treballar de L’Olivera com el valor de l’intercanvi entre persones i projectes.
L’Associació Catalana de Sommeliers també va premiar el restaurant Disfrutar com a millor sala de restaurant; el celler Oller del mas com a millor oferta enoturística; a Empar Moliner com a millor comunicadora en l’àmbit del vi; a Ignasi Pinedo en el premi a la trajectòria i a Pedro Ballesteros com a soci d’honor de l’Associació Catalana de Sommeliers.
L’Olivera, cultura de marges
El projecte cooperatiu L’Olivera amb més de 50 persones sòcies, des de 1974 produeix vins i olis ecològics d’alta qualitat oferint oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social i amb seu en dos paisatges: Vallbona de les Monges (L’Urgell) i a la Masia de Can Calopa, a Collserola (Barcelona).
Durant el 2024, la cooperativa ha estat reconeguda amb el Premi al Millor Oli de Catalunya, per l’Oli de Finques; Premi Memorial Josep Maria Salas Peiró pels seus pisos d’inserció a Molins de Rei; Premi a la millor iniciativa sostenible en el tercer concurs de Denominació d’Origen Costers del Segre; el reconeixement d’Slow Food per la producció responsable; i Premi Josep Mercader del Fòrum de Barcelona.