Actualitat
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell organitza L’Urgell, un passeig entre oliveres, el 9 i 10 de novembre, una activitat guiada per descobrir els paisatges d’oliveres del terme de Sant Martí de Riucorb, i conèixer el procés des que surt la flor, creix l’oliva, es cull i es converteix en un deliciós oli d’oliva.
Una experiència immersiva per descobrir el paisatge d'oliveres, testimonis silencioses de la història i la pagesia del territori. Un guia explicarà els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant-nos amb un passat arrelat en la tradició. Reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa d’allò autèntic. Després, un esmorzar tradicional, amb productes artesans i típics de l’Urgell. L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i mostrar al públic el procés que fa l’arbre, la flor i el fruit, des de que es cuida, creix la flor i després esdevé un fruit que es converteix en oli d’oliva. Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant els paisatges com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Les places són limitades, prèvia inscripció a la web www.turismeurgell.cat, fins al
7 de novembre.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge. Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme Ara Lleida.
Una experiència immersiva per descobrir el paisatge d'oliveres, testimonis silencioses de la història i la pagesia del territori. Un guia explicarà els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant-nos amb un passat arrelat en la tradició. Reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa d’allò autèntic. Després, un esmorzar tradicional, amb productes artesans i típics de l’Urgell. L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i mostrar al públic el procés que fa l’arbre, la flor i el fruit, des de que es cuida, creix la flor i després esdevé un fruit que es converteix en oli d’oliva. Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant els paisatges com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Les places són limitades, prèvia inscripció a la web www.turismeurgell.cat, fins al
7 de novembre.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge. Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme Ara Lleida.