El proper 26 de juny torna el TrosFood a la Vall del Corb, després de ser ajornat l’any passat a causa de la Covid19. El TrosFood, que aquest any transcorrerà pels voltants de Passanant, a la Conca de Barberà, és una iniciativa gastronòmica i turística que vol donar a conèixer els paisatges del riu Corb, entre Santa Coloma de Queralt i Bellpuig, a través dels productes agroalimentaris que s’hi elaboren.
Copa en mà i per davant una passejada de 12 km, aquesta caminada enogastronòmica farà endinsar els participants en els corriols i camins de Passanant, en una ruta circular amb set parades on anar degustant, a cada una, els platets que els restauradors de la zona han elaborat amb els productes agroalimentaris de productors locals, cada un amb un maridatge amb licors, cerveses o vins també procedents de producció local.
Tot i que l’activitat es realitza íntegrament a l’aire lliure, aquest any s’implementen mesures de seguretat i distanciament en prevenció de la Covid19, com sortides esglaonades en 6 franges diferents de les 11h a les 14h i l’ús obligatori de mascareta durant el recorregut. Les inscripcions ja estan obertes a http://www.inscripcions.cat/trosfoodvalldelcorb2021 i el termini finalitza el 20 de juny de 2021.
TrosFood, o com posar en valor un territori des del territori
Això és el que hi ha darrere aquesta experiència que barreja territori, gastronomia, producció local i autoestima. Tota l’autoestima que mereix un territori per part de la gent que l’habita, el modela i el cuida. L’Associació de la Vall del Corb és al capdavant de l’organització, una entitat que agrupa productors vinícoles, ramaders, productors agroalimentaris i elaboradors de la Vall del Corb amb l’únic objectiu de fer pinya i dinamitzar un territori molt desconegut però amb molt per oferir. És l’amor del territori cap al territori que es reivindica i s’exhibeix en una proposta original i participativa, per donar a conèixer el seu paisatge natural i humà a través dels cinc sentits.
El menú del TrosFood 2021
Aquest és el menú que es podrà degustar durant la caminada:
Parada 1: Pans, olis i embotits. Maridatge: Cervesa artesana.
Parada 2: Coca de carbassó amb “brevas”. Maridatge: Vermut artesà.
Parada 3: Sopa freda de remolatxa i maduixes. Maridage: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 4: Trinxat amb cansalada i botifarra negra. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 5: Escabetx de conill. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 6: Pastís de poma. Maridatge: Escumosos de la Vall del Corb.
Parada 7: Galetes i xarrup.
Copa en mà i per davant una passejada de 12 km, aquesta caminada enogastronòmica farà endinsar els participants en els corriols i camins de Passanant, en una ruta circular amb set parades on anar degustant, a cada una, els platets que els restauradors de la zona han elaborat amb els productes agroalimentaris de productors locals, cada un amb un maridatge amb licors, cerveses o vins també procedents de producció local.
Tot i que l’activitat es realitza íntegrament a l’aire lliure, aquest any s’implementen mesures de seguretat i distanciament en prevenció de la Covid19, com sortides esglaonades en 6 franges diferents de les 11h a les 14h i l’ús obligatori de mascareta durant el recorregut. Les inscripcions ja estan obertes a http://www.inscripcions.cat/trosfoodvalldelcorb2021 i el termini finalitza el 20 de juny de 2021.
TrosFood, o com posar en valor un territori des del territori
Això és el que hi ha darrere aquesta experiència que barreja territori, gastronomia, producció local i autoestima. Tota l’autoestima que mereix un territori per part de la gent que l’habita, el modela i el cuida. L’Associació de la Vall del Corb és al capdavant de l’organització, una entitat que agrupa productors vinícoles, ramaders, productors agroalimentaris i elaboradors de la Vall del Corb amb l’únic objectiu de fer pinya i dinamitzar un territori molt desconegut però amb molt per oferir. És l’amor del territori cap al territori que es reivindica i s’exhibeix en una proposta original i participativa, per donar a conèixer el seu paisatge natural i humà a través dels cinc sentits.
El menú del TrosFood 2021
Aquest és el menú que es podrà degustar durant la caminada:
Parada 1: Pans, olis i embotits. Maridatge: Cervesa artesana.
Parada 2: Coca de carbassó amb “brevas”. Maridatge: Vermut artesà.
Parada 3: Sopa freda de remolatxa i maduixes. Maridage: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 4: Trinxat amb cansalada i botifarra negra. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 5: Escabetx de conill. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
Parada 6: Pastís de poma. Maridatge: Escumosos de la Vall del Corb.
Parada 7: Galetes i xarrup.