Algunes de les peces presents a l'exposició
Peces provinents del jaciment ibèric del Molí d’Espígol de Tornabous formen part d’una ambiciosa exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya dedicada a la cultura i a la història dels ibers. ‘L’Enigma iber. Arqueologia d’una civilització’ és una mostra confeccionada a partir de les noves recerques realitzades en diferents jaciments tant de l'estat espanyol com del sud de França. Amb una superfície expositiva d'uns 1.000 metres quadrats, hi ha una selecció de 500 objectes de 38 museus i institucions catalanes, espanyoles i franceses.
Una de les peces destacades és una tenalla molt curiosa procedent del Molí d’Espígol de Tornabous. Es tracta d’una gerra pintada que molt provablement servia per fer cervesa, tal i com ens ha explicat Núria Molist, conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
L'exposició, que s'adreça a tots els públics, compta amb una museografia innovadora i la incorporació de recursos audiovisuals, digitals i immersius amb els quals la història cultural, l'art i l'arqueologia dialoguen amb d'altres ciències i disciplines. La mostra es podrà visitar fins al proper 16 de gener.
Així mateix, dins del marc de la Ruta dels Ibers, els dies 2 i 3 d’octubre d’enguany hi ha prevista la celebració d’una nova edició del “Cap de setmana ibèric”, que enguany complirà vint-i-un anys i comportarà amb el desenvolupament una munió d’activitats i visites en el conjunt dels diversos museus i jaciments que integren aquest interessant itinerari cultural www.rutadelsibers.cat.
ESCOLTA L'ENTREVISTA AQUÍ