Cultura
Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat, caps de cartell del cicle que se celebrarà de juny a octubre en municipis com Bossòst, Vilanova de Meià, Verdú, Ciutadilla, Salàs de Pallars i Alt Àneu · El president Joan Talarn destaca la voluntat de la iniciativa de fer arribar un dret bàsic com és la cultura a tot el territori
Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat seran els caps de cartell d’una nova edició de Perifèria Cultural, un cicle de música i gastronomia que té com a objectiu portar arreu del país propostes multidisciplinàries trencadores que estan fora dels circuits comercials, i que enguany se celebrarà a partir del 7 de juny i fins al mes d’octubre.
Així ho han desvetllat durant la presentació a Lleida, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en un acte en què han pres part el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; els codirectors de Perifèria Cultural, Marçal Girbau i Estel Solé; el xef especialitzat en cuina catalana de proximitat i ecològica i president de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, Sergi de Meià, i el músic Roger Mas. També hi han assistit diferents alcaldes de municipis lleidatans i el diputat de Salut Pública, Òscar Martínez.
“Amb una programació concebuda com un trajecte, Perifèria Cultural té una visió molt important, pensada per a totes aquelles persones que viuen fora de la centralitat urbana”, ha dit Joan Talarn, que ha remarcat que “la cultura és un dret bàsic” i que cal apropar-la a la gent.
En aquest sentit, i tal com han explicat els seus responsables, Perifèria Cultural vol situar en un primer pla aquelles propostes culturals que es troben fora dels circuits comercials i posar en valor la perifèria geogràfica, és a dir, aquells espais i indrets allunyats de les capitals i dels grans centres turístics, com també la perifèria agroalimentària, aquells productes i productors de proximitat que prioritzen la qualitat per davant de la quantitat.
El cicle presenta propostes multidisciplinàries al llarg de la geografia catalana, amb sis municipis de les terres de Lleida, Pirineu i Aran, que són Bossòst (la Val d’Aran), Montsec de Meià (la Noguera), Verdú i Ciutadilla (l’Urgell), Salàs de Pallars (el Pallars Jussà) i Alt Àneu (el Pallars Sobirà), tot i que Perifèria Cultural es mourà també per altres indrets.
Concebut com un cicle de cultura i gastronomia, Perifèria Cultural va nàixer el 2021 per reivindicar l’espai cultural dels Països Catalans a través de la música i la gastronomia del conjunt del país. Durant cinc mesos, de juny a octubre, Perifèria Cultural omple la geografia catalana amb concerts i activitats localitzats en ubicacions perifèriques reconegudes per la seva tradició gastronòmica, amb l’objectiu d’exercir com a altaveu de la gastronomia i la cultura dels Països Catalans.
Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat seran els caps de cartell d’una nova edició de Perifèria Cultural, un cicle de música i gastronomia que té com a objectiu portar arreu del país propostes multidisciplinàries trencadores que estan fora dels circuits comercials, i que enguany se celebrarà a partir del 7 de juny i fins al mes d’octubre.
Així ho han desvetllat durant la presentació a Lleida, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en un acte en què han pres part el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; els codirectors de Perifèria Cultural, Marçal Girbau i Estel Solé; el xef especialitzat en cuina catalana de proximitat i ecològica i president de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, Sergi de Meià, i el músic Roger Mas. També hi han assistit diferents alcaldes de municipis lleidatans i el diputat de Salut Pública, Òscar Martínez.
“Amb una programació concebuda com un trajecte, Perifèria Cultural té una visió molt important, pensada per a totes aquelles persones que viuen fora de la centralitat urbana”, ha dit Joan Talarn, que ha remarcat que “la cultura és un dret bàsic” i que cal apropar-la a la gent.
En aquest sentit, i tal com han explicat els seus responsables, Perifèria Cultural vol situar en un primer pla aquelles propostes culturals que es troben fora dels circuits comercials i posar en valor la perifèria geogràfica, és a dir, aquells espais i indrets allunyats de les capitals i dels grans centres turístics, com també la perifèria agroalimentària, aquells productes i productors de proximitat que prioritzen la qualitat per davant de la quantitat.
El cicle presenta propostes multidisciplinàries al llarg de la geografia catalana, amb sis municipis de les terres de Lleida, Pirineu i Aran, que són Bossòst (la Val d’Aran), Montsec de Meià (la Noguera), Verdú i Ciutadilla (l’Urgell), Salàs de Pallars (el Pallars Jussà) i Alt Àneu (el Pallars Sobirà), tot i que Perifèria Cultural es mourà també per altres indrets.
Concebut com un cicle de cultura i gastronomia, Perifèria Cultural va nàixer el 2021 per reivindicar l’espai cultural dels Països Catalans a través de la música i la gastronomia del conjunt del país. Durant cinc mesos, de juny a octubre, Perifèria Cultural omple la geografia catalana amb concerts i activitats localitzats en ubicacions perifèriques reconegudes per la seva tradició gastronòmica, amb l’objectiu d’exercir com a altaveu de la gastronomia i la cultura dels Països Catalans.