Representants de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) i de Ponent Coopera s’han reunit avui amb l’Ajuntament de Tàrrega per proposar la seva adhesió a la xarxa, com ja va dur a terme l’Ajuntament de Bellpuig el passat mes de novembre.  

La XMESS la integren actualment 41 municipis de Catalunya i una entitat col·laboradora, entre els quals hi ha grans ciutats com Barcelona, Badalona, Girona, Mataró, Sabadell, Santa Coloma o Terrassa. Té l'objectiu de promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària (ESS), fixar objectius i estratègies comunes i fomentar la cooperació i l’acció conjunta en polítiques públiques dels municipis membres. També ofereix un paraigües a nous governs municipals compromesos amb l’ESS però amb poca capacitat tècnica o experiència en aquest àmbit.

La XMESS permet enfortir les polítiques de cada municipi, aprendre dels altres, tant dels èxits com dels errors, compartir solucions i fer xarxa amb d’altres municipis que tenen la mateixa visió. En aquest sentit, la representant de la regidoria ha remarcat que seria molt positiu poder fer xarxa amb altres municipis de densitat de població similar per compartir experiències i saber quines polítiques públiques de l’Economia Social i Solidària s’estan duent a terme arreu del territori.

Pel que fa al territori de Ponent, només en forma part l’Ajuntament de Bellpuig, que s’hi va adherir el passat mes de novembre, i per aquest motiu Ponent Coopera té la voluntat que s’hi sumin la resta de municipis.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració