Preixana celebra amb èxit la vuitena edició de la seva fira De Prop

Preixana tancava diumenge la vuitena edició de la seva fira De Prop amb un balanç “positiu”. L’alcalde, Jaume Pané, va explicar que el certamen va estar molt freqüentat, especialment durant la jornada de dissabte, i els expositors consultats es van mostrar satisfets amb el nivell de vendes
Alguns van reconèixer que després de la pandèmia de la Covid, els clients valoren més els productes de proximitat.

El primer edil de Preixana va recordar que en aquesta edició es va voler posar de relleu la restauració del territori, de manera que les tres demostracions culinàries van anar a càrrec de xefs de restaurants de la zona com Xavi Arnau, d’El Xopluc de Boldú; Santi Aubach, de L’Estoneta de Vilanova de Bellpuig; i Albert Marimon i Jimmi Velasco, de La Cava de Tàrrega, que van ensenyar a fer diferents propostes culinàries ideals per a aquestes dates.

El secretari general d’Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga, va presidir la inauguració dissabte. En el seu parlament va recordar el seu vincle amb Preixana i va destacar el “salt qualitatiu” de la fira cuidant tots els detalls. També van intervenir el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells,  i el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre.

La jornada de diumenge va començar amb la segona edició de la cursa i caminada Entre Cabanes, que va registrar més de 450 inscrits, amb l’objectiu de donar a conèixer l’entorn natural dels Secans de Belianes-Preixana. Els guanyadors de la carrera de 22,3 km van ser Bernat Bertran (Cal Clua Running Club), amb un temps d’01.24.41, i Sílvia Pérez (COR Castelldefels Runners), amb un temps d’01.55.56 mentre que els vencedors del recorregut d’11,8 km van ser Cristian Arroyo (Triatló Prosan), amb un temps de 43.08, i la independent Judith Verdes, amb un temps de 57.16.

El certamen va reunir una trentena de productors d’aliments de proximitat i es va completar amb un espectacle d’animació infantil a càrrec dels Ambauka i la presentació de l’últim llibre del periodista de Balaguer Francesc Canosa dedicat al Canal d'Urgell.

 
ESCOLTA L'INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Configuració