El Consell Comarcal de l’Urgell, el Servei Educatiu i el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell organitzen dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l’Educació del curs 21-22 una sèrie de tallers a les escoles per tractar el tema del Malbaratament Alimentari.
Aquests tallers van adreçats a l’alumnat de 6è de primària de la comarca i se’n duran a terme 25 en total. La idea que es vol transmetre és que la cuina és una experiència creativa, un espai on es pot combinar pràcticament tot i que és clau per saber què mengem i com ho fem sense malbaratar aliments. La dinàmica de l’activitat és presentar-se amb una breu descripció i experimentació amb productes de proximitat i de temporada, posant especial èmfasi d'aquells productes possiblement desconeguts per l’alumnat, com ara espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, i parts d’aliments que sovint es consideren desaprofitables. Més de 500 alumnes són els que es beneficiaran d’aquesta activitat.
Aquests tallers van adreçats a l’alumnat de 6è de primària de la comarca i se’n duran a terme 25 en total. La idea que es vol transmetre és que la cuina és una experiència creativa, un espai on es pot combinar pràcticament tot i que és clau per saber què mengem i com ho fem sense malbaratar aliments. La dinàmica de l’activitat és presentar-se amb una breu descripció i experimentació amb productes de proximitat i de temporada, posant especial èmfasi d'aquells productes possiblement desconeguts per l’alumnat, com ara espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, i parts d’aliments que sovint es consideren desaprofitables. Més de 500 alumnes són els que es beneficiaran d’aquesta activitat.