Economia
Acte organitzat pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida d'aquest producte de fleca · La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha presidit el jurat, que ha proclamat guanyador Miquel Guich, del Forn del Passeig de Barcelona
El Teatre Ateneu de Tàrrega acollia aquest dissabte amb èxit la gala final del concurs de Millor Pa de Pagès Català 2023, sota l'organització del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català. L'acte, obert al públic, ha arribat a la capital de l’Urgell amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica i el Forn Castellets de la capital de l'Urgell.
Cinc forners s’havien classificat per la final: Fleca E.Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà de Llobregat), Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona), Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona) i Forn del Passeig (Miquel Guich, Barcelona), que s'ha proclamat guanyador. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, presidia el jurat, que integraven també Antoni Figuera, president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català; Pep Nogué, reconegut cuiner i divulgador; Andrea Juan, nutricionista; i David Hernández, guanyador del concurs l'any 2022.
Miquel Guich s’ha emportat una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. És la segona vegada que el forner guanya el concurs (l'anterior fou el 2017). Així mateix, el 2021 es va alçar amb el premi de Millor Pa de Sant Jordi. El Concurs Millor Pa de Pagès Català, que ja suma 9 edicions, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IGP, segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.
Mentre els jurats deliberaven a l'escenari, l’Estudi Dansa Tàrrega oferia diverses actuacions molt aplaudides pel nombrós públic assistent. L’acte el tancava l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que va posar en valor els productes de fleca tradicional. També rememorava que el Teatre Ateneu acollia la gala just el dia que la sala complia 100 anys, ja que va obrir les portes per primera vegada el 30 de setembre del 1923.
El Teatre Ateneu de Tàrrega acollia aquest dissabte amb èxit la gala final del concurs de Millor Pa de Pagès Català 2023, sota l'organització del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català. L'acte, obert al públic, ha arribat a la capital de l’Urgell amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica i el Forn Castellets de la capital de l'Urgell.
Cinc forners s’havien classificat per la final: Fleca E.Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà de Llobregat), Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona), Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona) i Forn del Passeig (Miquel Guich, Barcelona), que s'ha proclamat guanyador. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, presidia el jurat, que integraven també Antoni Figuera, president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català; Pep Nogué, reconegut cuiner i divulgador; Andrea Juan, nutricionista; i David Hernández, guanyador del concurs l'any 2022.
Miquel Guich s’ha emportat una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. És la segona vegada que el forner guanya el concurs (l'anterior fou el 2017). Així mateix, el 2021 es va alçar amb el premi de Millor Pa de Sant Jordi. El Concurs Millor Pa de Pagès Català, que ja suma 9 edicions, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IGP, segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.
Mentre els jurats deliberaven a l'escenari, l’Estudi Dansa Tàrrega oferia diverses actuacions molt aplaudides pel nombrós públic assistent. L’acte el tancava l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que va posar en valor els productes de fleca tradicional. També rememorava que el Teatre Ateneu acollia la gala just el dia que la sala complia 100 anys, ja que va obrir les portes per primera vegada el 30 de setembre del 1923.