Tàrrega celebra la Firacóc 2019 els dies 11 i 12 de maig dins l’apartat gastronòmic de la Festa Major
Plataforma de promoció de la coca de recapte i altres especialitats de fleca dolça i salada, amb una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT

Tàrrega ho té a tot a punt per celebrar aquest cap de setmana, els dies 11 i 12 de maig, la Firacóc 2019 – 32è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l’esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols, bacallà o peu de porc.

Motor de dinamització econòmica
La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els forners participants provindran de Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Torregrossa, Vila-sana, Barcelona i les Illes Balears. L’esdeveniment compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha assenyalat que la Firacóc de Tàrrega és un esdeveniment “que esdevé motor de dinamització econòmica conjugant festa, cultura i gastronomia”. A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 6 euros. 

Tallers familiars de fleca
D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). Destaca la participació d’Esther Martí, de Cal Castellets de Tàrrega, reconeguda recentment com una de les millors forneres de Catalunya per l'Associació Panàtics, dedicada a la promoció del pa de qualitat, i que anualment convoca "La Ruta del Bon Pa" a la recerca de les millors fleques del país.

 
ESCOLTA L'INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Configuració