Actualitat

Espai per a la promoció, venda i degustació del cóc de Tàrrega, la coca de recapte i altres especialitats de fleca que aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai Mercat
Tàrrega celebrarà el 17 i 18 de maig la Firacóc 2025 – 37è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega. En el marc de la Festa Major de Maig, l’esdeveniment és un espai de trobada gastronòmica que aposta per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, el gran aparador d’un dels productes més típics de la ciutat, el cóc, i a la mostra s’hi troben diferents tipus de coca de recapte, així com altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les tradicionals varietats del cóc urgellenc amb escalivada, llonganissa o arengada, a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients.
La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els expositors participants provindran de Torregrossa, Mollerussa, Bellcaire d’Urgell, Anglesola, Juneda, el Palau d’Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Artesa de Lleida, La Fuliola, Lleida, Manresa, Vic, Calders, Perafita, etc. Així, les fleques participants oferiran al públic les seves especialitats dolces i salades el dissabte 17 de sis de la tarda a dos quarts d’onze de la nit i el diumenge 18 de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de deu de la nit. L’esdeveniment tindrà un expositor especialitzat en productes sense gluten, degudament acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, que oferirà tota mena de producte de fleca apte per a persones celíaques o intolerants al gluten.
Durant la presentació d’aquest dilluns, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha destacat el caràcter “de proximitat del certamen, amb productors de la zona i també de poblacions com Vic o Manresa, fet que mostra l’interès que desperta arreu del territori.” Per la seva banda, l’alcaldessa Alba Pijuan i Vallverdú ha afirmat que la Firacóc “és un punt diferencial de la Festa Major de Maig, cada any s’esgoten gairebé totes les existències, fet que demostra l’èxit que té.”
La FiraCóc compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, certificant així la seva rellevància dins del sector de la fleca artesana al territori.
Tàrrega celebrarà el 17 i 18 de maig la Firacóc 2025 – 37è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega. En el marc de la Festa Major de Maig, l’esdeveniment és un espai de trobada gastronòmica que aposta per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, el gran aparador d’un dels productes més típics de la ciutat, el cóc, i a la mostra s’hi troben diferents tipus de coca de recapte, així com altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les tradicionals varietats del cóc urgellenc amb escalivada, llonganissa o arengada, a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients.
La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els expositors participants provindran de Torregrossa, Mollerussa, Bellcaire d’Urgell, Anglesola, Juneda, el Palau d’Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Artesa de Lleida, La Fuliola, Lleida, Manresa, Vic, Calders, Perafita, etc. Així, les fleques participants oferiran al públic les seves especialitats dolces i salades el dissabte 17 de sis de la tarda a dos quarts d’onze de la nit i el diumenge 18 de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de deu de la nit. L’esdeveniment tindrà un expositor especialitzat en productes sense gluten, degudament acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, que oferirà tota mena de producte de fleca apte per a persones celíaques o intolerants al gluten.
Durant la presentació d’aquest dilluns, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha destacat el caràcter “de proximitat del certamen, amb productors de la zona i també de poblacions com Vic o Manresa, fet que mostra l’interès que desperta arreu del territori.” Per la seva banda, l’alcaldessa Alba Pijuan i Vallverdú ha afirmat que la Firacóc “és un punt diferencial de la Festa Major de Maig, cada any s’esgoten gairebé totes les existències, fet que demostra l’èxit que té.”
La FiraCóc compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, certificant així la seva rellevància dins del sector de la fleca artesana al territori.