Ràdio Tàrrega en directe

Economia

Tàrrega es prepara per celebrar la 21a edició de la Fira del Caçador els dies 28 i 29 de setembre
Punt de referència de la pràctica cinegètica a Catalunya, que amplia programació potenciant l’apartat gastronòmic de carn de caça

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar la seva 21a edició el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre. Serà un cap de setmana complet dedicat a fer difusió de les activitats cinegètiques, un dels motors econòmics, ecològics i turístics del territori. El recinte del Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip s’omplirà de propostes familiars vinculades a la caça, la natura i el món animal, en especial el caní.

El certamen consolida la programació de dissabte amb nous al·licients i una aposta clara per la gastronomia. Així, destaca el 2n Concurs de Cassoles a partir de les 10h, el qual culminarà a les 20.30h amb un tast de carn de caça preparat pel xef Iván Minguell. Altres novetats seran un taller d’iniciació a l'agility (obediència canina) a les 12h o una xerrada sobre primers auxilis per a gossos de caça a les 19h. La fira també estrenarà una demostració d’aparells de visió nocturna (19.30h).

El diumenge serà la jornada central, on de 9 a 15h no faltaran clàssics com el XV Concurs Nacional Caní, la competició d’agility, les exhibicions de falconeria i equitació i el showcooking de cuina de caça, el qual ja va gaudir l’any passat de força acceptació.

Enguany també s’han sumat com a novetats la possibilitat de pujar en globus aerostàtic i gaudir de vistes panoràmiques de Tàrrega; demostracions de talla d’escultures de fusta; una exhibició de la unitat canina de la Guardia Civil; o una exposició sobre l’art de la taxidèrmia amb una col·lecció d'animals dissecats.

Els continguts de la 21a Fira del Caçador es completaran amb expositors d’articles i vehicles de caça, artesania, alimentació i gossos caçadors a més de les sessions de diverses modalitats de tir.

L’esdeveniment s’ha presentat avui en roda de premsa, durant la qual l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat l’ampli ventall d’activitats i en especial les demostracions de cuina de caça, “que contribuiran a recuperar una tradició antiga que s’ha anat perdent i que posarà en valor la carn de perdiu, guatlla o conill”. L’alcaldessa, que ha estat acompanyada de la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, també ha indicat que “la fira genera elevada afluència de gent a Tàrrega a més d’un impacte molt positiu per a la ciutat”.

Per la seva part, el president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Josep Maria Setó, ha assenyalat que el col·lectiu vol fer més visible la gastronomia autòctona: “homenatgem els fogons i la cuina de caça de tota la vida per aprofitar una carn que és de primera qualitat”. A la vegada, Setó ha subratllat el creixement que experimenta la fira en activitats any rere any, “fet que ens fa referents a tot Catalunya”.

Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, la convocatòria compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes