Tàrrega expressa el seu suport al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI
Lones amb missatges en favor de la diversitat en punts destacats de la ciutat i el bus urbà · La bandera emblema del col·lectiu, a la façana de la Casa Consistorial · Dos passos de vianants també llueixen les franges multicolor

L’Ajuntament de Tàrrega expressa el seu compromís a favor de la igualtat de drets del col·lectiu LGBTI (persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex) mitjançant un seguit d’accions de sensibilització. En el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, que es commemora demà diumenge 28 de juny, la Regidoria d’Igualtat ha penjat lones en punts destacats de la ciutat amb el lema de la campanya “Fes un pas cap a la diversitat”. És un missatge amb què es vol eradicar les conductes discriminatòries, intolerants i vexatòries per motius d’orientació sexual, identitat o gènere. També s’ha fixat un rètol al bus urbà de Tàrrega.

A més, i com ja s’informà, el consistori ha pintat franges multicolor (símbol del col·lectiu LGBTI) en dos passos de vianants senyalitzats a la plaça del Carme i davant el Centre d’Entitats. Els colors de l’emblema LGBTI també llueixen a les escales d’accés a l’Oficina d’Acció Social. Així mateix, s’ha penjat un any més la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de la Casa Consistorial fent palès el suport institucional al col·lectiu LGBTI. “A Tàrrega fem un pas endavant cap a la diversitat i ni un pas enrere en drets LGBTI”, proclama la Regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan. Val a dir que la capital de l’Urgell també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra l'Homofòbia (lesbofòbia, gaifòbia, bifòbia i transfòbia).

S’ha de recordar que l’Ajuntament de Tàrrega disposa d’un Servei d’Atenció Integral (SAI), punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGBTI-fòbia. El Punt SAI també té com a objectius fer visible la diversitat sexoafectiva i de gènere a la societat així com dissenyar estratègies de sensibilització i prevenció. La Regidoria d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes