Ràdio Tàrrega en directe

Economia

Tàrrega obre les portes de la Firacóc 2024, que per primer cop ofereix productes aptes per a celíacs
Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l’aparador gastronòmic de la Festa Major se celebra aquest cap de setmana a l’Espai MerCAT amb la participació d’una vintena d’expositors

Tàrrega ha obert aquest dissabte les portes de la Firacóc 2024 – 36è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, plataforma gastronòmica de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentra una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT fins aquest diumenge 12 de maig. Hi són presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc compartint espai amb receptes que incorporen ingredients innovadors. A més a més, enguany per primera vegada el certamen incorpora productes aptes per a celíacs. La Firacóc també ofereix al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.

L’Ajuntament de Tàrrega aposta així pels forners del territori, que elaboren els seus productes de forma artesanal. Durant el recorregut inaugural, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha manifestat que “el certamen manté l’essència tot i evolucionar amb el pas de les edicions, és a dir, ser el punt de trobada gastronòmic de la nostra Festa Major”. Per a l’alcaldessa, Firacóc fa una funció essencial en posar en valor la feina de forners, flequers i pastissers. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha destacat que “la Firacóc s’adapta a les noves tendències i necessitats de la clientela incorporant novetats com els aliments aptes per a persones intolerants al gluten”. A la inauguració també hi ha assistit el diputat provincial, Òscar Martínez; així com diversos membres de l’arc consistorial.

A més de Tàrrega, els expositors participants provenen de Torregrossa, Mollerussa, Bellcaire d’Urgell, Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Lleida, Manresa, Vic, Calders i Perafita. L’esdeveniment, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, inclou tallers de galetes per a per a infants i tallers de panadons o de reaprofitament alimentari per a tots els públics de caràcter gratuït, així com tasts de pans tradicionals amb oli de les Garrigues i maridatges de vins de la DO Costers del Segre.

Firacóc és, un any més, l’aparador gastronòmic de la Festa Major de la capital de l’Urgell, que aquest dissabte viurà una nova edició de la Nit del Tararot, l’espectacle de gran format amb gran participació de colles i elements de la cultura popular locals i forans coordinat per l’associació Guixanet. Avui diumenge 12, Tàrrega tornarà a ser punt de trobada d’agrupacions folklòriques gràcies a la 35a Trobada de Gegants i Capgrossos organitzada per la Fal·lera Gegantera (11.00 h). Enguany la Trobada arriba amb els gegants centenaris del barri de La Mercè restaurats, que oferiran un ball ben especial al costat de colles centenàries del país en acabar la cercavila. L’Orquestra Montgrins posarà ritme al ball llarg de la Festa Major a la plaça de les Nacions sense Estat (18.00 h), entre altres propostes.


 

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes