Cultura
Un any més, dissabte vinent 6 d'agost, a Belltall tindrà lloc la XIII Festa de l'All. "El nostre all és un producte centenari amb unes característiques específiques que, en temps passat, va tenir una forta expansió. Durant les darreres dècades, i lligat al declivi de la pagesia, el conreu va minvar fins arribar a quotes de producció gairebé testimonials", expliquen des de l'organització.
Per això, des de fa uns anys l'Agrupació de Productors d'All de Belltall intenta recuperar i mantenir-ne el conreu. La celebració anual de la festa permet donar a conèixer el producte i la tasca artesanal amb què és conreat i conservat, tradicionalment en forcs de 50 cabeces i, alhora, permet als consumidors d'alls de qualitat informar-se, conèixer els productors i comprar-ne.
També es programen diverses activitats per amenitzar la trobada i per divulgar i informar sobre aspectes rellevants que actualment incideixen en el món rural, en la pagesia i en els cultius ja sigui de l'all o de qualsevol altre conreu. En aquest sentit destaquem les tradicionals parades de venda de productes de les nostres contrades i la conferència que tractarà sobre la dona pagesa amb la presentació del llibre Entre mans. Dones pageses, dones dempeus.
Tanmateix, enguany des de l'organització no deixen de fer referència al que malauradament és motiu d'actualitat i fonamentada preocupació: els estralls causats pel desori climàtic en els conreus i les collites. Entre altres, la sequera extrema, la calor desmesurada i duradora, els incendis... L'all de Belltall no n'ha estat una excepció. "Per això aprofitem l'avinentesa per demanar als assistents a la Festa i, a tothom en general, solidaritat amb les dones i homes que s'esforcen tant i tan discretament per fer-nos avinents productes de proximitat i qualitat demostrada, ja que són els qui de forma més directa poden contribuir a mantenir el territori viu, dinàmic i sostenible", expliquen.
Per això, des de fa uns anys l'Agrupació de Productors d'All de Belltall intenta recuperar i mantenir-ne el conreu. La celebració anual de la festa permet donar a conèixer el producte i la tasca artesanal amb què és conreat i conservat, tradicionalment en forcs de 50 cabeces i, alhora, permet als consumidors d'alls de qualitat informar-se, conèixer els productors i comprar-ne.
També es programen diverses activitats per amenitzar la trobada i per divulgar i informar sobre aspectes rellevants que actualment incideixen en el món rural, en la pagesia i en els cultius ja sigui de l'all o de qualsevol altre conreu. En aquest sentit destaquem les tradicionals parades de venda de productes de les nostres contrades i la conferència que tractarà sobre la dona pagesa amb la presentació del llibre Entre mans. Dones pageses, dones dempeus.
Tanmateix, enguany des de l'organització no deixen de fer referència al que malauradament és motiu d'actualitat i fonamentada preocupació: els estralls causats pel desori climàtic en els conreus i les collites. Entre altres, la sequera extrema, la calor desmesurada i duradora, els incendis... L'all de Belltall no n'ha estat una excepció. "Per això aprofitem l'avinentesa per demanar als assistents a la Festa i, a tothom en general, solidaritat amb les dones i homes que s'esforcen tant i tan discretament per fer-nos avinents productes de proximitat i qualitat demostrada, ja que són els qui de forma més directa poden contribuir a mantenir el territori viu, dinàmic i sostenible", expliquen.