Tècnics reconeguts del sector agroalimentari i turístic realitzaran una avaluació del patrimoni de l’Urgell, les Garrigues i el Segrià Sec, per cercar elements de valor afegit per millorar i potenciar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra
Tot a punt pel primer ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ de Ponent; una trobada de diferents actors, tant de naturalesa pública com privada, que tenen alguna vinculació amb el sector oleícola, amb la finalitat de consensuar i tirar endavant accions conjuntes per potenciar i millorar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra.
El Fòrum té com a objectiu esbrinar si l’Oli d’Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren el territori de Ponent tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos. Per dur a terme aquesta investigació, professionals reconeguts del sector agroalimentari visitaran l’Urgell, les Garrigues i el Segrià sec els propers 6, 7 i 8 de març per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat.
Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, explica que aquest Fòrum vol posar en valor l’oli verge extra de Ponent de primera qualitat, potenciar l’agroturisme i turisme rural i alhora dinamitzar l’economia i revertir la despoblació dels petits municipi rurals de l’Urgell, les Garrigues i el Segrià. “Entenem que el sector primari és el veritable motor del teixit productiu del territori rural. Per tant, és necessari treballar de forma coordinada i sota un enfocament de col·laboració pública i privada per a que aquest sigui capaç de dinamitzar l’economia, potenciar el nostre producte de primera qualitat i alhora aconseguir revertir les tendències demogràfiques actuals, amb la visió que els municipis de les zones rurals de Ponent puguin seguir essent pobles vius”, diu Urrea.
L’alcalde manifesta que és la primera vegada que es duu a terme un projecte econòmic-turístic-agroalimentari d’aquesta magnitud a Ponent. “Tenim un oli de primeríssima qualitat, però el sector no és capaç de generar una riquesa suficient ni unes condicions de vida dignes per a la majoria de la ciutadania de les zones rurals. Acompanyats de tècnics de gran importància dins el sector econòmic, agroalimentari i turístic, durant el 6, 7 i 8 de març visitarem molins i cooperatives de l’Urgell com L’Olivera de Vallbona de les Monges, Camins de Verdor de Belianes, de les Garrigues com la Cooperativa de la Granadella i del Segrià però alhora organitzarem rutes turístiques com la de la Pedra Seca de Torrebesses per tal d’avaluar la qualitat i el potencial del nostre producte i del territori. Cal autocrítica per seguir millorant, perquè tenim consciència que encara queda molt camí per recórrer”, afirma Urrea.
El Fòrum està impulsat pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida. La presentació oficial de l’itinerari i dels ponents tindrà lloc la setmana vinent. És la primera vegada que s’organitza un fòrum d’aquesta magnitud el qual pretén casar producte i turisme amb la promoció i l’augment de la qualitat de vida rural.
Tot a punt pel primer ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ de Ponent; una trobada de diferents actors, tant de naturalesa pública com privada, que tenen alguna vinculació amb el sector oleícola, amb la finalitat de consensuar i tirar endavant accions conjuntes per potenciar i millorar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra.
El Fòrum té com a objectiu esbrinar si l’Oli d’Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren el territori de Ponent tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos. Per dur a terme aquesta investigació, professionals reconeguts del sector agroalimentari visitaran l’Urgell, les Garrigues i el Segrià sec els propers 6, 7 i 8 de març per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat.
Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, explica que aquest Fòrum vol posar en valor l’oli verge extra de Ponent de primera qualitat, potenciar l’agroturisme i turisme rural i alhora dinamitzar l’economia i revertir la despoblació dels petits municipi rurals de l’Urgell, les Garrigues i el Segrià. “Entenem que el sector primari és el veritable motor del teixit productiu del territori rural. Per tant, és necessari treballar de forma coordinada i sota un enfocament de col·laboració pública i privada per a que aquest sigui capaç de dinamitzar l’economia, potenciar el nostre producte de primera qualitat i alhora aconseguir revertir les tendències demogràfiques actuals, amb la visió que els municipis de les zones rurals de Ponent puguin seguir essent pobles vius”, diu Urrea.
L’alcalde manifesta que és la primera vegada que es duu a terme un projecte econòmic-turístic-agroalimentari d’aquesta magnitud a Ponent. “Tenim un oli de primeríssima qualitat, però el sector no és capaç de generar una riquesa suficient ni unes condicions de vida dignes per a la majoria de la ciutadania de les zones rurals. Acompanyats de tècnics de gran importància dins el sector econòmic, agroalimentari i turístic, durant el 6, 7 i 8 de març visitarem molins i cooperatives de l’Urgell com L’Olivera de Vallbona de les Monges, Camins de Verdor de Belianes, de les Garrigues com la Cooperativa de la Granadella i del Segrià però alhora organitzarem rutes turístiques com la de la Pedra Seca de Torrebesses per tal d’avaluar la qualitat i el potencial del nostre producte i del territori. Cal autocrítica per seguir millorant, perquè tenim consciència que encara queda molt camí per recórrer”, afirma Urrea.
El Fòrum està impulsat pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida. La presentació oficial de l’itinerari i dels ponents tindrà lloc la setmana vinent. És la primera vegada que s’organitza un fòrum d’aquesta magnitud el qual pretén casar producte i turisme amb la promoció i l’augment de la qualitat de vida rural.