Actualitat

Una jornada de networking celebrada a Cal Trepat reuneix elaboradors, export mànagers i cooperatives per analitzar els camins cap als mercats exteriors.
Cal Trepat (Tàrrega) ha reunit aquest dimarts una jornada de “networking” adreçada a professionals del sector del vi i els licors, amb la voluntat de reflexionar i compartir estratègies sobre els reptes d’exportar productes artesans i d’alta qualitat.
La jornada “Petits elaboradors davant el repte d’exportar vins i licors d’alta qualitat” impulsada per les cooperatives Tres Cadires, L’Olivera i Sarau Estudi, ha ofert un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements entorn dels processos d’internacionalització per part de petits productors, amb una mirada realista, crítica i inspiradora.
La trobada ha començat amb la presentació dels projectes L’Olivera, cooperativa de vins i olis amb seu a Vallbona de les Monges i Can Calopa (Barcelona), i Tres Cadires, obrador compartit d'Arbeca especialitzat en licors i vermuts artesans. Ambdós projectes han remarcat el seu compromís amb l’economia social i la qualitat com a eix de valor en els mercats exteriors.
Taula rodona amb export mànagers de referència
Un dels punts forts de la trobada ha sigut la taula rodona amb professionals que lideren estratègies d’exportació en diversos cellers catalans. Hi van participar:
Cal Trepat (Tàrrega) ha reunit aquest dimarts una jornada de “networking” adreçada a professionals del sector del vi i els licors, amb la voluntat de reflexionar i compartir estratègies sobre els reptes d’exportar productes artesans i d’alta qualitat.
La jornada “Petits elaboradors davant el repte d’exportar vins i licors d’alta qualitat” impulsada per les cooperatives Tres Cadires, L’Olivera i Sarau Estudi, ha ofert un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements entorn dels processos d’internacionalització per part de petits productors, amb una mirada realista, crítica i inspiradora.
La trobada ha començat amb la presentació dels projectes L’Olivera, cooperativa de vins i olis amb seu a Vallbona de les Monges i Can Calopa (Barcelona), i Tres Cadires, obrador compartit d'Arbeca especialitzat en licors i vermuts artesans. Ambdós projectes han remarcat el seu compromís amb l’economia social i la qualitat com a eix de valor en els mercats exteriors.
Taula rodona amb export mànagers de referència
Un dels punts forts de la trobada ha sigut la taula rodona amb professionals que lideren estratègies d’exportació en diversos cellers catalans. Hi van participar:
- Josep Almirall, del celler Domenio
- Eva Salud, de Bouquet d’Alella i vinculada també a Tres Cadires
- Maite Esteve, de Vins el Cep
- Jordi Estrada, export mànager de diversos projectes com Mas Rodó o 7103 Petit Celler
- Louise Jorgensen, de Padró & Co
- Toni Farrés, de L’Olivera Cooperativa
Durant el debat es van abordar temes clau com la selecció de mercats, la construcció d’una marca amb identitat pròpia i un bon storytelling, les tendències emergents (com els vins de mínima intervenció, de baixa graduació o els licors d’autor) i la importància de trobar partners comercials que comparteixin valors i estratègies.
Així mateix, tal i com es va destacar en les conclusions de la taula rodona, ser petit també té la seva part positiva, (agilitat, flexibilitat) per obrir nous mercats, sempre que es treballi amb una estratègia clara, productes amb valors diferenciadors i una organització eficient. Així com també l’ús d’eines digitals i la cooperació entre petits productors, van aparèixer com a factors clau per avançar.
La jornada va finalitzar amb un vermut de cloenda que va permetre seguir generant sinergies entre les persones assistents.
Així mateix, tal i com es va destacar en les conclusions de la taula rodona, ser petit també té la seva part positiva, (agilitat, flexibilitat) per obrir nous mercats, sempre que es treballi amb una estratègia clara, productes amb valors diferenciadors i una organització eficient. Així com també l’ús d’eines digitals i la cooperació entre petits productors, van aparèixer com a factors clau per avançar.
La jornada va finalitzar amb un vermut de cloenda que va permetre seguir generant sinergies entre les persones assistents.