Medi Ambients
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell ha organitzat els dies 9 i 10 de novembre, L’Urgell, un passeig entre oliveres, amb l’assistència de més de 100 persones que han gaudit de dues visites guiades per descobrir els paisatges d’oliveres, al terme de Rocafort de Vallbona, al sud de l’Urgell. Una experiència immersiva per descobrir el paisatge d'oliveres, testimonis silencioses de la història i la pagesia del territori. Un guia expert explicava els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant amb un passat arrelat en la tradició.
Persones vingudes no només de l’Urgell, sinó també de la província de Lleida, així com de Barcelona, Tarragona, Igualada, Sant Andreu de la Barca, Hospitalet de Llobregat o Pineda de Mar, han gaudit d’aquesta experiència oleoturística única que per primer cop s’ha organitzat des de l’àrea de turisme.
Els participants han pogut reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa del que és autèntic. Un espectacle teatral enmig dels bancals d’oliveres ha donat un toc d’emoció i tendresa a l’activitat que els ha sorprès; i després, un esmorzar tradicional, enmig de les oliveres, amb productes artesans i típics de l’Urgell, per valorar els petits obradors de producte local de la comarca. L’objectiu d’aquesta acció ha estat valorar l’entorn natural i rural i mostrar al públic el procés que fa l’arbre, la flor i el fruit, d'ençà que es cuida, creix la flor i després esdevé un fruit que es converteix en oli d’oliva.
Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revalorant els paisatges com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, ha cercat fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
Persones vingudes no només de l’Urgell, sinó també de la província de Lleida, així com de Barcelona, Tarragona, Igualada, Sant Andreu de la Barca, Hospitalet de Llobregat o Pineda de Mar, han gaudit d’aquesta experiència oleoturística única que per primer cop s’ha organitzat des de l’àrea de turisme.
Els participants han pogut reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa del que és autèntic. Un espectacle teatral enmig dels bancals d’oliveres ha donat un toc d’emoció i tendresa a l’activitat que els ha sorprès; i després, un esmorzar tradicional, enmig de les oliveres, amb productes artesans i típics de l’Urgell, per valorar els petits obradors de producte local de la comarca. L’objectiu d’aquesta acció ha estat valorar l’entorn natural i rural i mostrar al públic el procés que fa l’arbre, la flor i el fruit, d'ençà que es cuida, creix la flor i després esdevé un fruit que es converteix en oli d’oliva.
Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revalorant els paisatges com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, ha cercat fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.