Actualitat

Entre els dies 19 i 21 de setembre amb degustacions gastronòmiques amb ‘Gust de Lleida’, jornades tècniques, tallers, reconeixements, concurs de sacs, exposicions, música i productes de proximitat, entre d’altres
El diputat Fermí Masot; l’alcalde de Vilagrassa, Josep Maria Mor; la coordinadora de la Fira de l’Ametlla, Sònia Solé; el xef del restaurant el Sisè, de Lleida, Àngel Esteve, i el secretari del Consell Regulador de la IGP del Torró d’Agramunt, Jordi Martí, han presentat aquest dimarts la 21a Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de setembre. També hi ha assistit el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú.
Tal com ha explicat Josep Maria Mor, la programació s’iniciarà el divendres, 19 de setembre, a les 9.00 hores, amb la jornada tècnica ‘Novetats tecnològiques en el cultiu de l’ametller’, amb quatre ponències que parlaran de fertilització, plagues, present i futur de l’ametlla, al local social de la plaça del Sitjar.
Per la jornada de dissabte s’han previst activitats diverses, com el reconeixement al municipi de Maldà (12.00 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament); exposicions, tallers, vermut popular, un concert amb el duet Olga Zoet, o degustacions gastronòmiques amb ‘Gust de Lleida’ amb un showcooking a càrrec de l’Hostal el Carme i del restaurant Catalunya, tal com ha explicat Jordi Martí, que ha posat en relleu la importància de la utilització de productes de proximitat i qualitat per a l’elaboració de les diferents propostes culinàries.
En aquest mateixa línia s’ha manifestat Fermí Masot. “‘Gust de Lleida’ “és una marca que cada vegada s’estén més pel territori i que demostra que tenim una varietat d’aliments i un patrimoni gastronòmic que és un autèntic luxe”. Ha afegit que la fira “a banda de ser una festa gastronòmica, és un punt de trobada on es reuneixen la pagesia, els productors, els restauradors i la ciutadania per gaudir dels productes locals que ens ofereixen els nostres pagesos”. Martí també ha recordat que les comarques de Lleida, en relació amb la resta de demarcacions de Catalunya, és una gran productora d’ametlla.
La darrera jornada destaca la 2a Cursa de l’Ametlla (9.00 hores, a l’Avinguda dels Països Catalans). Sònia Solé s’ha mostrat molt contenta “perquè les 180 places que oferíem per participar-hi es van omplir de seguida”. També s’ha previst un esmorzar popular amb llonganissa d’ametlla com a novetat (que també es podrà comprar); la inauguració oficial, a càrrec de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque (10.30 hores, a l’Ajuntament); el reconeixement a la marca Almendrina del grup Torrons Vicens pel seu 90è aniversari (11.00 hores, al local social); l’homenatge a la pagesia; el lliurament de l’Ametlla de Plata al periodista i escriptor Juan Cal; concursos de pujades de sacs que són únics entre les propostes firals de Catalunya; ballada de sardanes, i degustació de la cuina Pim Pam, a càrrec d’Arnau París, i d’unes postres elaborades pel xef del restaurant el Sisè, de Lleida, Àngel Esteve, ambdós amb el suport de la marca ‘Gust de Lleida’. Esteve ha explicat que “el plat que prepararé, un cremós de torró, vol combinar innovació i tradició”, i ha parlat de la necessitat que un producte com l’ametlla es converteixi en desestacionalitzat.
Paral·lelament, hi haurà una mostra d’elaboradors de productes d’ametlla; mercat de pagès amb prop d’una quarantena d’estands; presència de productes de la IGP Torrons d’Agramunt i jocs infantils. Tot plegat amb les exposicions de tractors antics, de maquinària agrícola, una exposició del centenari de naixement de Josep Maria Miró ‘El pintor de la Segarra’, i una altra dels 90 anys de la marca l’Almendrina, del Grup Torrons Vicens.
El diputat Fermí Masot; l’alcalde de Vilagrassa, Josep Maria Mor; la coordinadora de la Fira de l’Ametlla, Sònia Solé; el xef del restaurant el Sisè, de Lleida, Àngel Esteve, i el secretari del Consell Regulador de la IGP del Torró d’Agramunt, Jordi Martí, han presentat aquest dimarts la 21a Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de setembre. També hi ha assistit el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú.
Tal com ha explicat Josep Maria Mor, la programació s’iniciarà el divendres, 19 de setembre, a les 9.00 hores, amb la jornada tècnica ‘Novetats tecnològiques en el cultiu de l’ametller’, amb quatre ponències que parlaran de fertilització, plagues, present i futur de l’ametlla, al local social de la plaça del Sitjar.
Per la jornada de dissabte s’han previst activitats diverses, com el reconeixement al municipi de Maldà (12.00 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament); exposicions, tallers, vermut popular, un concert amb el duet Olga Zoet, o degustacions gastronòmiques amb ‘Gust de Lleida’ amb un showcooking a càrrec de l’Hostal el Carme i del restaurant Catalunya, tal com ha explicat Jordi Martí, que ha posat en relleu la importància de la utilització de productes de proximitat i qualitat per a l’elaboració de les diferents propostes culinàries.
En aquest mateixa línia s’ha manifestat Fermí Masot. “‘Gust de Lleida’ “és una marca que cada vegada s’estén més pel territori i que demostra que tenim una varietat d’aliments i un patrimoni gastronòmic que és un autèntic luxe”. Ha afegit que la fira “a banda de ser una festa gastronòmica, és un punt de trobada on es reuneixen la pagesia, els productors, els restauradors i la ciutadania per gaudir dels productes locals que ens ofereixen els nostres pagesos”. Martí també ha recordat que les comarques de Lleida, en relació amb la resta de demarcacions de Catalunya, és una gran productora d’ametlla.
La darrera jornada destaca la 2a Cursa de l’Ametlla (9.00 hores, a l’Avinguda dels Països Catalans). Sònia Solé s’ha mostrat molt contenta “perquè les 180 places que oferíem per participar-hi es van omplir de seguida”. També s’ha previst un esmorzar popular amb llonganissa d’ametlla com a novetat (que també es podrà comprar); la inauguració oficial, a càrrec de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque (10.30 hores, a l’Ajuntament); el reconeixement a la marca Almendrina del grup Torrons Vicens pel seu 90è aniversari (11.00 hores, al local social); l’homenatge a la pagesia; el lliurament de l’Ametlla de Plata al periodista i escriptor Juan Cal; concursos de pujades de sacs que són únics entre les propostes firals de Catalunya; ballada de sardanes, i degustació de la cuina Pim Pam, a càrrec d’Arnau París, i d’unes postres elaborades pel xef del restaurant el Sisè, de Lleida, Àngel Esteve, ambdós amb el suport de la marca ‘Gust de Lleida’. Esteve ha explicat que “el plat que prepararé, un cremós de torró, vol combinar innovació i tradició”, i ha parlat de la necessitat que un producte com l’ametlla es converteixi en desestacionalitzat.
Paral·lelament, hi haurà una mostra d’elaboradors de productes d’ametlla; mercat de pagès amb prop d’una quarantena d’estands; presència de productes de la IGP Torrons d’Agramunt i jocs infantils. Tot plegat amb les exposicions de tractors antics, de maquinària agrícola, una exposició del centenari de naixement de Josep Maria Miró ‘El pintor de la Segarra’, i una altra dels 90 anys de la marca l’Almendrina, del Grup Torrons Vicens.