Aquest proper diumenge 23 de setembre Vilagrassa acollirà la 15a Fira de l’Ametlla, i que enguany presentarà com a novetat que restauradors locals oferiran un menú gastronòmic amb l’ametlla com a principal ingredient per a unes 200 persones.
L’Hostal del Carme, el Restaurant Catalunya i el Celler Petit Duran vinculat al municipi, seran els protagonistes de l’event gastronòmic. El menú es podrà degustar diumenge a la plaça del Sitjar, d’1 del migdia a 2/4 de 4 de la tarda amb un preu de 8 euros.
L’alcalde de Vilagrassa, Jordi Serés, avançava ahir durant la presentació de la Fira que com a novetat enguany també s’inaugurarà l’escultura ‘L’ametller de Vilagrassa’, on es penjaran 62 ametlles que simbolitzaran els infants que han nascut a Vilagrassa durant els quinze anys de vida de la Fira.
El municipi agermanat amb Vilagrassa en l’edició de la Fira d’enguany serà Agramunt, i com a acte simbòlic, el seu alcalde Bernat Solé, presidirà la inauguració d’un pou rèplica de l’existent a la capital del Sió, i que han instal·lat a la plaça del Pou de Vilagrassa.
Enguany la distinció de l’Ametlla de Plata serà per al pianista i compositor Albert Guinovart, el Corriolaire Major, serà l’actor Pep Cruz, i dins l’homenatge a la pagesia, es distingirà al veí del poble Amadeu Aiguadé.
Divendres 21 de setembre es presentaran dues publicacions, un receptari de cuina de l’ametlla amb receptes ofertes per l’Escola d’Hoteleria a Vilagrassa i l’auca de la Fira de l’Ametlla. També hi haurà una jornada tècnica sobre la plantació d'ametllers en regadiu.
També diumenge es celebrarà el tradicional mercat de productes de proximitat, i el concurs de pujar un sac d’ametlles al campanar entre d’altres activitats.