Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

L’Oli de Finques de L’Olivera, produït i elaborat al molí de l'Olivera de Vallbona de les Monges, es reconegut com el millor oli d’arbequina a la Guia EVOOLEUM
La Guia Evooleum 2026 el situa entre els vint millors del món de producció limitada

En el marc de la Guia Evooleum 2026, una de les guies més prestigioses en el món de l’olivicultura, l’oli L’Olivera Finques ha estat reconegut com un dels vint millors olis i com el més puntuat de la varietat arbequina del món. Amb 94 punts, és l’oli català verge extra que ha rebut millor qualificació.

És un honor que L’Olivera hagi rebut aquest reconeixement, ja que ho hem aconseguit amb una varietat suau i subtil com l’arbequina, que requereix d’una gran selecció i cura en el treball. A més, mantenint l’essència del projecte, d’escolta del territori i treball compartit amb persones en situació de vulnerabilitat”, destaca Pau Moragas, responsable de producción de L’Olivera. En aquest sentit, durant 2024, aquest oli també va ser reconegut amb el guardó de millor oli d’oliva verge extra, millor oli de producció ecològica i millor monovarietal d’arbequina de Catalunya.

L’Olivera Finques és un oli de producció ecològica i s’elabora per extracció en fred al molí de L’Olivera, situat a Vallbona de les Monges, a la comarca de l'Urgell. “El fet de tenir un molí propi ens ha permès poder seleccionar les millors olives i tenir control durant tot el procés, des del creixement del fruit fins a l’elaboració del producte”, destaca Moragas. En l’àmbit productiu, és un oli conreat a la Vall del Corb amb olives de finques seleccionades que es troben entre 400 i 600 metres d’altitud.

En l’àmbit gastronòmic, és un producte de gust intens i aromàtic, que barreja notes amargues i lleugerament picants. És ideal per prendre en cru, combinant bé amb plats calents com el pa torrat, la cassola de verdures o el peix al vapor.

L’Olivera, cultura de marges

El projecte cooperatiu L’Olivera, amb més de 50 persones sòcies, des de 1974 produeix vins i olis ecològics, en el marc d’un projecte de convivència i generació de llocs de treball a persones en risc d’exclusió social i amb seu en dos paisatges: a Vallbona de les Monges (l’Urgell) i a la Masia de Can Calopa, a Collserola (Barcelona). “L’Olivera és referent en innovació social i desenvolupament rural des de l’activació d’estratègies comunitàries que donin resposta a les necessitats de les persones”, apunta Clara Griera, presidenta de la cooperativa L’Olivera.

Durant el 2024, la cooperativa ha estat reconeguda amb el Premi al Millor Oli de Catalunya per l’oli Finques; Premi Memorial Josep Maria Salas Peiró pels seus pisos d’inserció a Molins de Rei; Premi a la millor iniciativa sostenible en el tercer concurs de Denominació d’Origen Costers del Segre; el reconeixement de Slow Food Barcelona per a la producció responsable; el Premi Josep Mercader del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, i el Premi a millor iniciativa solidària en el món del vi que atorga l’Associació Catalana de Sommeliers.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes