Ràdio Tàrrega en directe

Economia

La 34a Fira del Torró d'Agramunt encara la darrera jornada amb èxit de visitants i una vintena de novetats torronaires
Entre les noves creacions hi ha el torró de xupa-xup, de pernil ibèric, l'umami de cacau o el cruixent de mandarina

ACN - La 34a Fira del Torró d'Agramunt encara aquest diumenge la darrera jornada del certamen amb èxit de visitants i amb les entrades de les sessions a les diferents aules exhaurides. Milers de persones han passejat pels diferents espais de la fira i han aprofitat per comprar el producte estrella del municipi. Unes compres que serveixen per encarar el període nadalenc i que han contrastat amb les temperatures atípiques per a aquesta època de l'any, que s'han enfilat fins prop dels 30 graus i que han dificultat que el producte es mantingui en bones condicions. Enguany el certamen ofereix una vintena de noves creacions torronaires, com el torró de xupa-xup, de pernil ibèric, d'umami de cacau o de cruixent de mandarina, entre d'altres.

La 34a edició de la fira més dolça de Catalunya és una de les que ha registrat més volum de visitants i l'organització espera que fins aquest vespre passin unes 30.000 persones pels diferents espais firals. Tot i que la calor ha ajudat a assolir aquests registres, la directora del certamen, Tamara Lombardo, assegura que també ha estat un hàndicap per la conservació dels torrons.

La directora s'ha mostrat "preocupada" per aquest fet, ja que es preveu que la situació climàtica actual sigui una tendència durant els propers anys. En aquest sentit, ha assegurat que l'organització reflexionarà amb els torronaires diferents alternatives per combatre les altes temperatures.
El municipi d'Agramunt no disposa de pavellons climatitzats, així que Lombardo ha apuntat que una de les solucions seria canviar els dies de celebració de la fira en el calendari.

L'opció ha estat ben rebuda per Joan Santacreu, de Virginias, qui creu que endarrerir la fira a finals d'octubre o a principis de novembre "seria bo per tothom". Per una banda, perquè el públic tindria més ganes de comprar en veure el període nadalenc més a prop i, per l'altra, perquè els torronaires tindrien les produccions encaminades i els serveis als supermercats realitzats.

Algunes firmes presenten fins a 10 novetats de torró
La Fira del Torró és el tret de sortida de la campanya dels torronaires d'Agramunt i aprofiten per donar a conèixer les novetats tot i que els clàssics sempre s'acaben venent perquè no falten mai a cap taula per Nadal. Virginias presenta l'umami de cacau i el torró cruixent de mandarina, dues novetats de la seva gamma 'Sublim', la més artesana.

Altres firmes d'Agramunt com Torrons Vicens presenten enguany fins a 10 noves creacions de torró, algunes de ben sorprenents com el torró de xupa-xups, de pernil ibèric, massapà de mandarina i yuzu, litxi i gerds amb pètals de rosa o praliné de coco amb dolç de pinya. 

Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens, explica que és de les vegades que més novetats presenten en el marc de la Fira del Torró d'Agramunt. Afegeix que les idees per a les noves creacions es pensen amb un any d'antelació i enguany han decidit treure totes les que havien pensat sense deixar-ne cap de "guardada al calaix". 

Velasco remarca que cada vegada més es consumeixen torrons durant tot l'any i això fa que les empreses torronaires del municipi urgellenc deixin de ser tant estacionals. Torrons Vicens té una cinquantena de botigues obertes arreu del territori que funcionen durant tot l'any i a més a més a països com Mèxic, França i als Emirats Àrabs. A l'estranger el torró deixa de ser un producte de Nadal i es converteix en un dolç més, segons Velasco.

Per últim, Velasco assenyala que al contrari de sectors com el de l'oli d'oliva que està patint un important encariment del preu de venda al públic, les matèries primeres per elaborar el torró han mantingut preus com els de l'any passat i per tant això no repercutirà a la butxaca del consumidor.

Més moviment a la zona del Mercat
Un dels objectius per aquesta 34a edició ha estat el de potenciar l'entorn de la zona del Mercat. En aquesta línia, l'Aula de la Xocolata i el Vi ha esgotat les entrades per totes les sessions programades –el doble en comparació amb l'any passat– i s'han vist centenars de famílies gaudint de l'ampliada oferta de jocs familiars. Així mateix, els dos concerts en directe a l'espai cantautor també han tingut una gran acollida.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes