Economia
En aquesta edició, s’estrena l’Acadèmia del Torró, una activitat formativa per a estudiants d’hostaleria
Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 35a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra el 12 i 13 d’octubre. Un any més, la fira serà el punt de trobada del món dolç i del producte agroalimentari de qualitat. Comptarà amb un ampli programa d'activitats amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra.
Avui s'ha presentat la fira i l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha remarcat que la fira ‘és un dels millors aparadors d’Agramunt’ i que ‘és un orgull poder-ne gaudir’. Per la seva part, la directora de la Fira, Tamara Lombardo, ha explicat una de les novetats destacades d’enguany: l’Acadèmia del Torró, una matinal formativa adreçada a estudiants d’hostaleria, on reconeguts pastissers, seran els encarregats d’oferir les formacions a estudiants procedents d’escoles d'hostaleria de Lleida i Agramunt. La formació anirà a càrrec de Zoe Valero (Torrons Fèlix), David Gil (I+Desserts) i Josep Maria Ribé, Chef director de la Chocolate Academy BCN i Millor mestre xocolater d’Espanya 2005.
El Pavelló Firal d'Agramunt serà l'epicentre durant el cap de setmana, on hi haurà un espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. Un espai firal on conèixer totes les novetats i descobrir tots els nous sabors que presentaran els torronaires. També comptarà amb un intens programa d’activitats a l’Aula del Gust.
El mateix espai acollirà, dissabte, la primera edició del Campionat Nacional ‘Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco’ impulsat per Torrons Vicens. El campionat busca fomentar l'elaboració de torrons creatius d'alta qualitat. Un reconegut jurat, mitjançant un tast a cegues, seleccionarà els tres torrons que seran premiats. A més de premiar la millor recepta elaborada amb ingredients de qualitat suprema i donar-la a conèixer, es garantirà la seva comercialització a través de Torrons Vicens.
A l’Aula del Tast es donaran a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s’exposaran al Pavelló Agroalimentari. El dissabte hi haurà activitats amb Arnau París i Rais Esteve.
L’Espai Guinovart acollirà de nou l’Aula de la Xocolata i el Vi amb demostracions i tastos acompanyats dels vins de la DO Costers del Segre, guiats pel sommelier Jordi Martínez, i xocolates d'Agramunt.
A més, entre el pavelló firal i el nucli antic, hi haurà més de 130 d'artesania que uniran tots els espais de la fira. Al programa d’activitats no hi faltarà l’acte de proclamació del Torronaire d’Honor, enguany, Ramon Puig Vicens; l’espai de la Cuita, on es viurà en directe l’elaboració del torró d’Agramunt; i activitats pels més petits a l’Espai Cuinetes, enguany amb activitats renovades amb tallers gastronòmics pedagògics amb productes de l’horta del territori i elaboració de productes dolços i
salats. Les activitats van destinades a infants de 6 a 12 anys a aniran a càrrec de Txica dxef i la Cistella de Montgai.
Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 12 i anirà a càrrec d'Òscar Ordeig Molist, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El mateix dissabte, a la tarda, la fira també rebrà la visita de Josep Rull i Andreu, president del Parlament.
La reserva per a les activitats que requereixen prèvia inscripció es podran fer a partir del 2 d’octubre a través de l’Oficina de Turisme d’Agramunt (973 391 089) i la web www.firadeltorro.com. Durant el cap de setmana de la fira les inscripcions es faran al Punt d’Informació del recinte firal.
Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 35a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra el 12 i 13 d’octubre. Un any més, la fira serà el punt de trobada del món dolç i del producte agroalimentari de qualitat. Comptarà amb un ampli programa d'activitats amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra.
Avui s'ha presentat la fira i l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha remarcat que la fira ‘és un dels millors aparadors d’Agramunt’ i que ‘és un orgull poder-ne gaudir’. Per la seva part, la directora de la Fira, Tamara Lombardo, ha explicat una de les novetats destacades d’enguany: l’Acadèmia del Torró, una matinal formativa adreçada a estudiants d’hostaleria, on reconeguts pastissers, seran els encarregats d’oferir les formacions a estudiants procedents d’escoles d'hostaleria de Lleida i Agramunt. La formació anirà a càrrec de Zoe Valero (Torrons Fèlix), David Gil (I+Desserts) i Josep Maria Ribé, Chef director de la Chocolate Academy BCN i Millor mestre xocolater d’Espanya 2005.
El Pavelló Firal d'Agramunt serà l'epicentre durant el cap de setmana, on hi haurà un espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. Un espai firal on conèixer totes les novetats i descobrir tots els nous sabors que presentaran els torronaires. També comptarà amb un intens programa d’activitats a l’Aula del Gust.
El mateix espai acollirà, dissabte, la primera edició del Campionat Nacional ‘Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco’ impulsat per Torrons Vicens. El campionat busca fomentar l'elaboració de torrons creatius d'alta qualitat. Un reconegut jurat, mitjançant un tast a cegues, seleccionarà els tres torrons que seran premiats. A més de premiar la millor recepta elaborada amb ingredients de qualitat suprema i donar-la a conèixer, es garantirà la seva comercialització a través de Torrons Vicens.
A l’Aula del Tast es donaran a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s’exposaran al Pavelló Agroalimentari. El dissabte hi haurà activitats amb Arnau París i Rais Esteve.
L’Espai Guinovart acollirà de nou l’Aula de la Xocolata i el Vi amb demostracions i tastos acompanyats dels vins de la DO Costers del Segre, guiats pel sommelier Jordi Martínez, i xocolates d'Agramunt.
A més, entre el pavelló firal i el nucli antic, hi haurà més de 130 d'artesania que uniran tots els espais de la fira. Al programa d’activitats no hi faltarà l’acte de proclamació del Torronaire d’Honor, enguany, Ramon Puig Vicens; l’espai de la Cuita, on es viurà en directe l’elaboració del torró d’Agramunt; i activitats pels més petits a l’Espai Cuinetes, enguany amb activitats renovades amb tallers gastronòmics pedagògics amb productes de l’horta del territori i elaboració de productes dolços i
salats. Les activitats van destinades a infants de 6 a 12 anys a aniran a càrrec de Txica dxef i la Cistella de Montgai.
Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 12 i anirà a càrrec d'Òscar Ordeig Molist, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El mateix dissabte, a la tarda, la fira també rebrà la visita de Josep Rull i Andreu, president del Parlament.
La reserva per a les activitats que requereixen prèvia inscripció es podran fer a partir del 2 d’octubre a través de l’Oficina de Turisme d’Agramunt (973 391 089) i la web www.firadeltorro.com. Durant el cap de setmana de la fira les inscripcions es faran al Punt d’Informació del recinte firal.