Bitlles | Atapeït cap de setmana bitllaire
Aquest dissabte i diumenge, 11 i 12 de maig, els bitllaires targarins han tingut compromisos rellevants pel seu component de participació i representació, com han estat la X Tirada de Bitlles “Ciutat de Tàrrega” i  la Final Individual de la Lliga de Bitlles de Lleida.

El primer compromís el tenien dissabte 11 de maig amb un matí per preparar les pistes al Camp dels Escolapis i la resta de material necessari pel joc tradicional català. A partir de les 16.00h van anar arribant els invitats, fins a 21 equips amb la participació de 145 jugadors. Una vegada tancada la inscripció, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va donar la benvinguda als equips participants. Els bitllaires es van trobar amb un gran handicap: els cops de vent intensos que aixecaven molta terra i que van dificultar el joc. Amb certa resignació general dels equips, van arribar al final de la tirada amb els següents pòdiums: 1r classificat CB Malgrat de Segarra amb 372 punts i 32 bitlles, 2n classificat  CB Cervera amb 371-31, i 3r classificat CB Vila-Sana amb 371-30. L’Ajuntament de Tàrrega va fer l’entrega de trofeus dissenyats pel ceramista de Verdú Magí Sambola.
 
Pel que fa a la classificació individual, els jugadors que van aconseguir podi van ser: 1r Miquel Martí del CB Cervera amb 83 punts i 8 bitlles, en 2a posició hi trobem empatats l’Alfredo Espinal, que va jugar amb el CB Castellnou de Seana B amb un 82-7, i Xavi López del CB Bellvís, que van haver de desempatar per determinar els llocs de la classificació. Tots ells van rebre com a trofeu un llibre editat per l’Ajuntament “TÀRREGA” Fotos de Jaume Solé i Toni Prim, i un xec de Foment Targarí de 125, 100, i 75 euros respectivament al lloc de la seva classificació. A més a més, l’Ajuntament va obsequiar als 10 primers clubs amb una paleta de pernils i a la resta amb un lot de dues botelles de vi amb una llonganissa seca de mig quilogram.

L’altre esdeveniment bitllaire va ser la Final Individual de la Lliga de Bitlles de Lleida 2018-2019, que es va celebrar a les pistes del CB Ametllers. Els jugadors del Club de Bitlles de Tàrrega que es van classificar són: Maria Dolors Bosch, Neus Martínez, Ana Maria Molina, Jordi Vilanova, Juanjo Martínez i Miguel Angel Peñalo. Després de dos partits, on la sort no va estar al costat dels nostres bitllaires, el Jordi Vilanova va aconseguir el podi amb el 3r lloc de la classificació, posició que el situa com a un dels millors jugadors de bitlles de Lleida.

El proper diumenge, 19 de maig, es celebrarà la Final de la Lliga de Bitlles de Lleida 2018-2019, que com guanyadors de la 2017-2018 l’organitzarà el Club de Bitlles de Tàrrega. Aquesta final la disputen els tres millors classificats en la lliga regular de cada grup. Grup A: CB Vila-Sana, CB Vilanova de Bellpuig i CB Castellnou de Seana; Grup B: CB Palou, Auto Nayox Seat Tàrrega i CB Vergós. Després dels partits es reuniran a l’Espai Mercat uns 250 bitllaires lleidatans per celebrar un dinar de germanor i  per fer l’entrega dels diferents trofeus fixats per l’Associació de les Bitlles de Lleida.  

Fotografia: 1r classificat, Miquel Martí del CB Cervera.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes