Enguany se celebren els 10 anys de l’Aula del Gust de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que aquest divendres inaugurarà el president del Parlament, Roger Torrent
Aquest divendres s'inaugura la 30a edició de la Fira d’Agramunt, que representa alhora la primera dècada de l’Aula del Gust, l’espai per on fins a dia d’avui han desfilat els millors representants de la pastisseria i la cuina dolça del país per mostrar (i demostrar) la versatilitat del torró i la xocolata a la pedra. Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Ajuntament d'Agramunt i Pagès Editors han promogut la publicació del receptari ‘De l’Aula a la Taula. Redescobrint el torró i la xocolata a la pedra’, on es recullen les propostes dolces més destacades que s'han cuinat a l'Aula més gastronòmica de la Fira en els darrers 10 anys.
Aquesta nova publicació confirma el compromís de la localitat d'Agramunt amb la promoció de l’excel·lència dels seus productes més arrelats, a partir de receptes magistrals.
Al llibre s’hi poden trobar un total de 27 receptes creades per 28 ponents que han passat per l’Aula del Gust i que mostren les possibilitats gastronòmiques que ofereixen tant el torró com la xocolata a la pedra.
Impulsada en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, l’Aula del Gust ha reunit a alguns dels i de les millors xefs, pastissers i xocolaters de Catalunya. En el decurs dels anys, tots ells han visitat l'espai per oferir les seves creacions amb torrons o xocolata. En total han estat més de mig centenar de ponents.
‘De l’Aula a la Taula. Redescobrint el torró i la xocolata a la pedra’ està organitzat en quatre apartats, que van des de receptes per fer amb els més petits a receptes de torró, amb xocolata i altres propostes de l’Aula, tot i que en general, el nexe en comú de tot el llibre és la passió que tots els professionals han demostrat a l’hora de mostrar el potencial que ofereixen els productes d'Agramunt.
Patrocinat per la IGP Torró d’Agramunt, el llibre ha sigut a cura de la periodista Meritxell Bernaus Marsà, per qui aquesta és una publicació “del territori i pel territori”, ja que el seu objectiu és que els diners en concepte de drets d’autoria es reinverteixin a la pròpia Aula del Gust per tal que es creï un espai infantil dedicat a la divulgació dels bons hàbits alimentaris i dels productes gastronòmics de proximitat entre els més petits. D’aquesta manera, el que surt de l’Aula retornarà a ella per tal que els més petits creixin coneixent i estimant els productes del territori.
El receptari presenta elaboracions i plats de professionals com ara Ada Parellada; Eulàlia Fargas, Jordi Farrés, Xavi Fàbrega, Josep Maria Ribé, Sergi Vela, Claudi Uñó, Carles Mampel, Rafa Delgado, Miquel Guarro, Jordi Bordas, Jordi Pujol, Lluís Costa, Marc Ribas, Joan Llovet, Lluís Estrada, Jordi Guillem, Xavier Vilà, Albert Enrich, Eric Ortuño, Joel Castanyé, Enric Millà, Ferran Hortal, Albert Marimon, David García, Pep Nogué, Juanjo Roda i Pol Contreras. Tots ells van compartir els seus coneixements i la seva creativitat durant el seu pas per l’Aula del Gust i aquest nou llibre n’és la principal mostra.
Foto: Carme Fernández
Aquesta nova publicació confirma el compromís de la localitat d'Agramunt amb la promoció de l’excel·lència dels seus productes més arrelats, a partir de receptes magistrals.
Al llibre s’hi poden trobar un total de 27 receptes creades per 28 ponents que han passat per l’Aula del Gust i que mostren les possibilitats gastronòmiques que ofereixen tant el torró com la xocolata a la pedra.
Impulsada en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, l’Aula del Gust ha reunit a alguns dels i de les millors xefs, pastissers i xocolaters de Catalunya. En el decurs dels anys, tots ells han visitat l'espai per oferir les seves creacions amb torrons o xocolata. En total han estat més de mig centenar de ponents.
‘De l’Aula a la Taula. Redescobrint el torró i la xocolata a la pedra’ està organitzat en quatre apartats, que van des de receptes per fer amb els més petits a receptes de torró, amb xocolata i altres propostes de l’Aula, tot i que en general, el nexe en comú de tot el llibre és la passió que tots els professionals han demostrat a l’hora de mostrar el potencial que ofereixen els productes d'Agramunt.
Patrocinat per la IGP Torró d’Agramunt, el llibre ha sigut a cura de la periodista Meritxell Bernaus Marsà, per qui aquesta és una publicació “del territori i pel territori”, ja que el seu objectiu és que els diners en concepte de drets d’autoria es reinverteixin a la pròpia Aula del Gust per tal que es creï un espai infantil dedicat a la divulgació dels bons hàbits alimentaris i dels productes gastronòmics de proximitat entre els més petits. D’aquesta manera, el que surt de l’Aula retornarà a ella per tal que els més petits creixin coneixent i estimant els productes del territori.
El receptari presenta elaboracions i plats de professionals com ara Ada Parellada; Eulàlia Fargas, Jordi Farrés, Xavi Fàbrega, Josep Maria Ribé, Sergi Vela, Claudi Uñó, Carles Mampel, Rafa Delgado, Miquel Guarro, Jordi Bordas, Jordi Pujol, Lluís Costa, Marc Ribas, Joan Llovet, Lluís Estrada, Jordi Guillem, Xavier Vilà, Albert Enrich, Eric Ortuño, Joel Castanyé, Enric Millà, Ferran Hortal, Albert Marimon, David García, Pep Nogué, Juanjo Roda i Pol Contreras. Tots ells van compartir els seus coneixements i la seva creativitat durant el seu pas per l’Aula del Gust i aquest nou llibre n’és la principal mostra.
Foto: Carme Fernández