Les bosses de plàstic convencionals d'un sol ús quedaran prohibides a Espanya a partir de l'1 de gener de l'2020

 
El president del Gremi de Pastissers de les Terres de Lleida, el targarí Jordi Tarragó, ha explicat a Ràdio Tàrrega que des de l’entitat que presideix s’està impulsant un projecte per substituir les bosses de plàstic per bosses de paper reciclat a tots els agremiats de la pastisseria lleidatana.
Cal recordar que les bosses de plàstic convencionals d'un sol ús quedaran prohibides a Espanya a partir de l'1 de gener de l'2020. A partir d'aquesta data, només es podran utilitzar bosses reutilitzables o compostables, que es lliuraran en els comerços però previ pagament d'un preu. Mentrestant, fins al 2020, els distribuïdors i comerciants cobren al consumidor per la bossa convencional. Així ho recull el projecte de reial decret del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que fixa la directiva comunitària sobre reducció del consum de bosses de plàstic.

A partir del gener del 2020, quedarà prohibida la venda de bosses convencionals de plàstic lleugeres i fragmentables (bosses de nansa o un sol ús). Es permetran, això si, les bosses reutilitzables, més gruixudes (de més de 50 micres), que podran seguir sent lliurades als comerços previ pagament d'un preu (encara que hauran d'incorporar un contingut mínim del 30% de plàstic reciclat). De la mateixa manera, també tindran un cost les bosses compostables. En canvi, se seguiran repartint de manera gratuïta les bosses de secció molt lleugeres tot i que a partir d'aquesta data hauran de ser compostables.


 
 

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes