Els Agents Rurals de la comarca de l’Urgell han informat avui a través del seu perfil de Twitter que han recollit cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades “en línia reincident i dins d’una zona de protecció” a les rodalies de Tàrrega.

Els Agents Rurals han recordat que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d’espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d’espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

Cal recordar també que el setembre de 2017, l’empresa Endesa va realitzar treballs en tensió per instal·lar proteccions per a l'avifauna a la línia elèctrica de 110kV que uneix les subestacions de Mollerussa i Tàrrega. Concretament es van col·locar uns dispositius de material aïllant a les creuetes de les torres per evitar que les aus s'hi aturessin. Aquesta actuació va suposar una inversió de 50.000 euros aportats íntegrament per la companyia.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes