Els arqueòlegs del Museu Comarcal de Tàrrega han participat aquest passat dimecres a Tribuna d’Arqueologia de Barcelona. En concret han donat la conferencia: “Intervencions arqueològiques a les muralles de Tàrrega. Recerca, recuperació patrimonial i difusió. Els casos del carrer del Carme 31 i del portal d’Urgell” a càrrec de Oriol Saula, Josep Giribet, Joel Minguell i Ivonne Pont
Durant els darrers trenta anys, un seguit d’intervencions arqueològiques han permès documentar diferents trams de la muralla medieval de Tàrrega. Les intervencions al Molí del Codina (1997-1998), al Portal de Sant Antoni (2005) i al número 8 del carrer Pou del Gel (2005), juntament amb la breu intervenció al Centre Fissalut del carrer Migdia (1991), van aportar informació nova respecte al coneixement del traçat de la muralla. La recerca sobre el traçat de la muralla ha tingut continuïtat en les intervencions fetes al vestíbul d’accés al pou del gel de Tàrrega (2013) i al castell mateix (2014). Més recentment, la intervenció al carrer Carme 31 (2015) i al portal d’Urgell (2017) han permès constatar que, a banda de la conservació d’estructures soterrades de la muralla, s’han conservat paraments en alçat de la muralla del carrer Carme 31 i de bona part d’una torre del portal d’Urgell. La recuperació patrimonial d’aquests elements per a la ciutat ha permès fer-los visibles i destacar-los. Juntament amb la recerca arqueològica i documental, l’aportació de l’empresa Calidos ha estat fonamental per poder fer una projecció didàctica dels resultats de la recerca aplicant la tecnologia 3D i proposant recreacions virtuals de la muralla.
D’altra banda aquestes últimes setmanes els arqueòlegs del Museu Comarcal de l’Urgell han estat treballant en una excavació a la zona del Castell de Tàrrega on hi han fet algunes troballes, com ara unes sitges i parets de l'antic castell.
En aquests moments estan documentant quin és l’abast de la descoberta.
FOTO: RAÜL PALACIOS