Ràdio Tàrrega en directe

L’Associació Leader de Ponent posa en marxa demà dijous 25 de gener de 9 a 11 del matí el primer dels quatre cursos de gastronomia centrats en el producte local que realitzarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria. Aquests estudiants, formats a la província, són un col·lectiu estratègic ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur proper. A través de quatre sessions els 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran. La primera sessió serà impartida pel xef Albert Marimon del Restaurant La Cava de Tàrrega. El seguiran Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís l’1 de febrer, Mercè Tomàs del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de Les Borges Blanques.

Tots els xefs estaran acompanyats a més d’un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia. Entre els plats que s’elaboraran al curs destaquen, entre d’altres, els esfèrics de Formatges Camps amb codonyat de Bellvís, els alls trufats d’Agramunt, unes sopes de pa, all i timó dels Bessons, uns postres de flors, fulles i fruita de Juneda o bearnesa de carabasses amb costella del Siscar.

L’Associació Leader de Ponent i Gustum: impuls del producte local artesà i de qualitat

Gustum és un projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent i que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat en sinergia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç. L’Associació Leader de Ponent és una entitat sense ànim de lucre i configurada con a Grup d’Acció Local (GAL) creada per a gestionar la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-20120 a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià (sud). Una de les línies d’actuació de l’Associació és l’execució de projectes de cooperació amb altres GAL, com el projecte Gustum, i projectes estratègics com Espais Naturals de Ponent. Tots dos són finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (57%) i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (43%).

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes