Amb un taller on es presenta el cartell de la 6a fira gastronòmica De Prop
Potenciar el consum de productes alimentaris de proximitat entre tots els sectors de població és l’objectiu de l’Ajuntament de Preixana, que al desembre organitza la fira gastronòmica De Prop.Per arribar als més petits, el consistori i l’escola Montalbà han organitzat un taller de collir olives i de posar-les en pots en garantir la seva conservació. També han dissenyat unes etiquetes com si cada alumne creés la seva pròpia empresa.
L’alcalde, Jaume Pané, ha posat en valor aquesta activitat coincidint amb la Setmana, Bio ja que “és molt important que els més petits aprenguin a valorar els productes alimentaris de proximitat i coneguin les feines ancestrals de la vida a camp”. Pané ha assegurat que “des de
Preixana treballem per sensibilitzar la població i incrementar el consum de productes que s’elaboren al territori per tal de generar riquesa a la zona i ajudar a crear llocs de treball a la vegada que garantim una alimentació sana, equilibrada i sostenible”.
El taller amb els escolars s’emmarcava en la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica motiu pel qual després del taller, els escolars han recuperat forces amb un esmorzar bio amb productes ecològics.
L’acte ha servit també per presentar el cartell de la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop, que Preixana celebrarà els dies 14, 15 i 16 de desembre amb un ampli mercat de productes de proximitat, show cookings, demostracions, maridatges, tallers, networking, entre d’altres propostes. Com a novetat, el certamen s’allargarà un dia més amb l’organització d’una jornada tècnica per donar a conèixer als agricultors i productors del territori diferents fórmules de comercialització.
Potenciar el consum de productes alimentaris de proximitat entre tots els sectors de població és l’objectiu de l’Ajuntament de Preixana, que al desembre organitza la fira gastronòmica De Prop.Per arribar als més petits, el consistori i l’escola Montalbà han organitzat un taller de collir olives i de posar-les en pots en garantir la seva conservació. També han dissenyat unes etiquetes com si cada alumne creés la seva pròpia empresa.
L’alcalde, Jaume Pané, ha posat en valor aquesta activitat coincidint amb la Setmana, Bio ja que “és molt important que els més petits aprenguin a valorar els productes alimentaris de proximitat i coneguin les feines ancestrals de la vida a camp”. Pané ha assegurat que “des de
Preixana treballem per sensibilitzar la població i incrementar el consum de productes que s’elaboren al territori per tal de generar riquesa a la zona i ajudar a crear llocs de treball a la vegada que garantim una alimentació sana, equilibrada i sostenible”.
El taller amb els escolars s’emmarcava en la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica motiu pel qual després del taller, els escolars han recuperat forces amb un esmorzar bio amb productes ecològics.
L’acte ha servit també per presentar el cartell de la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop, que Preixana celebrarà els dies 14, 15 i 16 de desembre amb un ampli mercat de productes de proximitat, show cookings, demostracions, maridatges, tallers, networking, entre d’altres propostes. Com a novetat, el certamen s’allargarà un dia més amb l’organització d’una jornada tècnica per donar a conèixer als agricultors i productors del territori diferents fórmules de comercialització.