Un centenar de refugiats sirians caminarà de Lleida a Barcelona per la pau, passant per Verdú i Tàrrega
La campanya 'Hospitalitat', impulsada pel sector social dels Jesuïtes, ha engegat la iniciativa de mobilització Camins d'Hospitalitat, per la qual un centenar de refugiats sirians que actualment resideixen a diferents països europeus peregrinaran entre el 12 i el 16 de juny de Lleida a Barcelona per compartir el seu relat de vida amb els qui els vulguin acompanyar.

Segons han informat els Jesuïtes en un comunicat, alguns d'ells havien participat a les caminades per la pau i la reconciliació que organitzava a Síria el jesuïta assassinat l'any 2014 Frans van del Lugt.

Aquestes rutes s'organitzen una vegada a l'any en memòria del jesuïta i també per la pau; i aquest any els pelegrins caminaran seguint diversos trams del Camí ignacià, primer a País Basc i Navarra i després a Catalunya, travessant Lleida, Palau d'Anglesola, Verdú, Tàrrega, Montserrat, Monistrol, Manresa i Barcelona.

La tarda del dimecres 13 de juny es prevista l’arribada esglaonada dels refugiats a Verdú.

Segons ha explicat a Ràdio Tàrrega la tècnica de Turisme Angels Coscullola “quan arribin els oferirem un primer avituallament d’acollida i es podran dutxar, canviar de roba i descansar”.

Posteriorment al vespre se’ls oferirà un sopar de benvinguda “que es convertirà en un intercanvi cultural, ja que es previst que ens ofereixin una mostra de danses típiques dels seus llocs d’origen, i nosaltres els oferirem una mostra de sardanes”, ha explicat Coscullola.

Després de fer nit a Verdú, tot el grup es traslladarà fins a Tàrrega caminant els sis quilòmetres que separen els dos municipis a través del camí Ignasià, i d’allí es previst que agafin un autocar fins a Manresa.

L'organització ha convidat a sumar-se a la caminada totes aquelles persones que vulguin per compartir junts ruta, experiència i els relats de vida d'aquestes persones.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Companyia de Jesús i s'emmarca dins de la campanya 'Camins d'Hospitalitat', que promouen les entitats socials dels jesuïtes per promoure l'acolliment dels immigrants i dels refugiats.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració