Un nou esport, el “bocce”, s’introdueix a l’Associació Alba de Tàrrega

El bocce és un esport similar a la petanca poc conegut encara a Catalunya però molt practicat en d'altres països. És una disciplina present als Jocs Internacionals Specials Olympics.
 
L'Associació Alba de Tàrrega va entrar en contacte amb l'esport del Bocce arran de participar a un projecte europeu que durarà 2 anys (Sport together, active forever impulsat per la Unió Europea) on hi participen també una entitat de Letònia i Romania. El passat mes de febrer 4 professionals de l'entitat, entre ells la responsable del Club esportiu Alba, Anna Balp, van viatjar a Romania per aprendre, juntament amb les altres dues entitats, les bases d'aquest esport. L'objectiu del programa és aconseguir implantar la pràctica del Bocce entre les persones de l'entitat i fer-lo extensiu a nivell territorial.

Aquest projecte Europeu preveu un seguit de fases entre les que hi ha organitzar un campionat a nivell de Lleida el mes de novembre i realitzar una trobada internacional al mes de maig de 2019 a Tàrrega amb la participació de l'entitat Letona i Romanesa.

El Bocce és un esport, que recorda molt a la petanca, i que es juga entre 2 equips, de 1, 2 i 4 persones cadascun. Els equips disposen de 4 pilotes i 1 bola més petita. Es tracta d'un esport molt inclusiu ja que el poden practicar persones amb mobilitat reduïda.

Entre les persones de l'Associació Alba s'ha rebut amb moltes ganes i actualment es realitzen entrenaments setmanals per part de persones del Centre Ocupacional, l'Escola Alba i també s'ha començat a introduir entre les persones d'Alba Jussà. Actualment ja són una cinquantena de persones que el practiquen. Pels responsables del Club Alba es creu que pot ser un recurs útil que fomenti l’estil de vida saludable i la pràctica regular d’un esport entre companys i, a més, el Bocce permet desenvolupar noves habilitats i competències per les persones.

De moment els entrenaments es realitzen en un espai reduït que han adaptat ells mateixos i que han comptat amb la gespa artificial cedida per l'Ajuntament de Tàrrega, però aspiren a poder construir una pista molt més gran i amb totes les condicions perquè puguin acollir a totes les persones que es vulguin apuntar a la pràctica d'aquest esport.
 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració