Vilagrassa celebra amb èxit la quinzena edició de la Fira de l’Ametlla
Enguany s’ha incorporat un menú gastronòmic amb l’ametlla com a principal ingredient gastronòmic de la mà dels restauradors locals

Vilagrassa ha celebrat aquest cap de setmana amb èxit la 15a edició de la Fira de l’Ametlla amb un variat calendari d’actes que s’han perllongat durant tres dies. El programa d’enguany ha incorporat com a novetat un menú gastronòmic amb l’ametlla com a principal ingredient per a unes 200 persones de la mà dels restauradors locals: L’Hostal del Carme, el Restaurant Catalunya i el Celler Petit Duran.

Entre els principals actes ha figurat la inauguració de l’escultura “L’ametller de Vilagrassa” on s’han penjat 62 ametlles que simbolitzen els infants que han nascut a Vilagrassa durant els quinze anys de vida de la Fira. L’edició d’enguany ha tingut  el municipi agermanat d’Agramunt com a convidat d’honor i com a acte simbòlic, el seu alcalde Bernat Solé, ha presidit la inauguració d’un pou rèplica de l’existent a la capital del Sió, i que han instal·lat a la plaça del Pou de Vilagrassa. La jornada principal de la festa s’ha celebrat avui diumenge amb el tradicional Mercat de Pagès amb productes agroalimentaris i artesanals de Catalunya. S’ha homenatjat al veí del poble, Amadeu Aiguadé i s’ha concedit la distinció de l’Ametlla de Plata al pianista i compositor Albert Guinovart. El títol de Corriolaire Major ha recaigut enguany en l’actor Pep Cruz, que entre altres personatges ha interpretat la figura de Joanot en el musical de Mar i Cel de la companyia Dagoll Dagom.

L’encarregat d’inaugurar la 15ª Fira de l’Ametlla ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Per la seva part, l’alcalde de Vilagrassa Jordi Serés ha explicat que “Són molts mesos d’organització en un poble com Vilagrassa de 500 habitants, arribar al dia i que meteorologicament t’acompanyi ha estat un reclam perquè moltíssima gent ens hagi vingut a veure. També s’ha fet esforç en la difusió i en les propostes d’aquesta fira, ampliant-les amb el menú de degustació on s’han implicat els restaurants del municipi. La satisfacció de que l’esforç ha valgut la pena.”

La Fira de l'Ametlla ha inclòs les Jornades Tècniques sobre la plantació d’ametllers en zones de regadiu, el tradicional esmorzar popular, una mostra d’elaboradors de productes de l’ametlla a més d’una esquitllada d’ametlles a mà i a màquina. Avui diumenge la festa ha culminat amb la tradicional pujada d’un sac d’ametlles al campanar de la vila.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes