Societat
La cita ha servit per celebrar els 10 anys del grup de treball Sènior del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, format per algunes de les professionals referents en la formalització de la professió.
El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya va celebrar ahir la 3a Jornada #ESrural: “L’educació social i l’educació ambiental” a Vallbona de les Monges. La Jornada ha donat el tret de sortida a la Fira Vallbonatura, que mostra i permet descobrir un ventall d'experiències a la vall del Maldanell, amb activitats relacionades amb la natura, la fauna, el territori i el paisatge i la seva gent.
La Jornada ha posat en diàleg els projectes d'educació ambiental, de sostenibilitat o canvi climàtic, amb voluntat socioeducativa, a partir de les diverses mirades professionals.
Els participants al debat han estat Xavier Pedro del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Míriam Solé, que treballa a l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa i és educadora referent del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa i Enric Morera, que coordina Espais Naturals de Ponent.
Al debat també hi han participat Roser Pont, vocal de Ponent del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, Marina Barroso, membre de la junta de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), i Julio Martínez, expert en economia blava i membre del grup Sèniors del CEESC.
A més a més, la Jornada #ESRuraltambé forma part de “Paisatges de Ponent”, una ruta que es va fer ahir i que va acostar als participants a projectes que transformen les comunitats.