El proper 28 de juny farà tot just un any que es presentà a Tàrrega el col·lectiu De Trascantó, un col·lectiu que lluita a nivell local contra l’homofòbia i la transfòbia i en favor de l’alliberament sexual de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexes. Segons els seus promotors "des de De Trascantó pretenem visualitzar que no tots som heterosexuals i que, per tant, cal destruir un model social basat en la intolerància i en la imposició de la norma, que és l’heterosexualitat, i que ens obliga a ser-ho tant sí com no".

El proper divendres 27 de juny, De Trascantó celebrarà la diada del 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexes). Per això, es duran a terme actes lúdics i reivindicatius al Bar Kirikú de Tàrrega. A les 20.30 h, es projectaran curtmetratges i a les 21.30 h es farà la lectura del manifest. Tot seguit, es podrà sopar al mateix Kirikú perquè a mitjanit tindrà lloc l’espectacle de cabaret titulat La gran Concha, del tagarí Jordi Miñarro, que actua acompanyat de dos músics.

De Trascantó va néixer a Tàrrega el 28 de juny de 2013, el dia en què se celebra la diada per l’alliberament sexual de persones LGTBI. Durant aquest any han dut a terme algunes petites activitats que han permès donar-los a conèixer i consolidar la seva activitat. Entre d’altres van presentar dos llibres: un sobre l’homosexualitat a l’Àfrica i un altre sobre qüestions de gènere i sexualitat. Més recentment es va dur a terme un cicle de cinema sobre diversitat sexual a la biblioteca de la nostra ciutat. Cal dir, també, que el passat 17 de maig (Dia Mundial Contra l’Homofòbia) va lluir al balcó de l’Ajuntament de Tàrrega la bandera de l’arc de Sant Martí, un dels símbols de la lluita pels drets i les llibertats LGTBI. La bandera lluí arran de l’acord del Ple de fa un any en què s’aprovà penjar la bandera els dies 17 de maig i 28 de juny.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes