L’Escola d’ Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, conjuntament amb l’artista Jesús Palomino, organitza un taller artístic de creació d’espais, dirigit als alumnes del batxillerat artístic. L’ actuació compta amb el suport de l’ Ajuntament de Tàrrega i del centre d’ Art Contemporani de La Panera. Aquesta acció s’emmarca dins el projecte europeu COMÈNIUS, Change by Art del Batxillerat Artístic de l'escola amb altres centres educatius de França i Itàlia. Actualment, l’escola està dirigint els seus esforços en treballar la seva dimensió europea a partir de la participació en projectes com el Comènius, i també en oferir als seus alumnes una educació artística de qualitat i experiències educatives molt diverses, que impliquin un contacte continu amb els processos creatius, els artistes i els museus, especialment en el cas de l’art contemporani.
Del 17 al 21 de Gener, Jesús Palomino dirigirà als alumnes de batxillerat amb l’objectiu de fer una creació colectiva d’un espai tipus “kiosk” per a l’exhibició d’objectes d’art, que sigui portàtil, funcional, sostenible i reflexi la mirada efectiva a l’entorn de la realitat del reciclatge. Les tasques de construcció es portaran a terme als tallers i espais de la mateixa escola. El resultat final del procès de treball es presentarà al final de la setmana en un espai públic de la ciutat de Tàrrega que encara està per determinar. Durant aquesta mateixa setmana, un grup de 9 d’alumnes i de professors participaran en la tercera mobilitat del projecte a Nàpols (Itàlia).
Els alumnes de Batxillerat tindran així l’oportunitat de treballar frec a frec amb un artista de renom internacional, participant en un procès creatiu complet que culminarà amb la creació d’una instal.lació artística a partir de materials constructius i de reciclatge. Una experiència de creació col.lectiva on el disseny esdevé un procès viu i compartit, en la que l’objectiu bàsic serà la creació d’un espai sostenible, que a l’hora serà el producte final d’aquests dos anys de projecte europeu, Change by art. La creació viatjarà a França la propera primavera, en la trobada de clausura del projecte.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració