31 pobles de menys de mil habitants es promocionen conjuntament
Madrid (ACN).- La Diputació de Lleida ha presentat aquest dimecres a la Fira Internacional de Turisme d'Espanya (Fitur), que s'ha inaugurat a Madrid, la Xarxa de Pobles amb Encant. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya i a l'Estat, té l'objectiu de promoure conjuntament diversos indrets singulars de la demarcació de Lleida pels seus valors paisatgístics, patrimonials, històrics o culturals. Fins a 31 pobles de menys de mil habitants formen part d'aquesta Xarxa que es donarà a conèixer sota una marca conjunta. La Xarxa potenciarà el turisme en aquests nuclis rurals, preservant la seva identitat i potenciant els seus punts forts.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dimecres la presentació de la Xarxa de Pobles amb Encant de Lleida, un projecte pioner en l'àmbit de tot l'estat espanyol que impulsa el Patronat de Turisme.

Aquesta iniciativa està oberta als municipis, nuclis de població i entitats locals descentralitzades que tinguin com a màxim 1.000 habitants. La presentació ha comptat amb la participació de la presidenta de l'Associació de Pobles amb Encant de Lleida, Esther Isus; el vicepresident del Patronat de Turisme, Josep Cosconera, i el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, entre d'altres.

Gilabert ha explicat que aquesta xarxa és pionera a l'estat espanyol i per tant és un element de referència turística. El president de la Diputació ha destacat a més que l'element que diferencia aquesta xarxa és la complicitat de tot el teixit social ja que hi estan implicats des d'empreses privades a públiques. Aquest element aglutinador a més, ha dit, fa que tothom se senti compromès i per tant garanteix la viabilitat de la iniciativa.

La presidenta de la Xarxa de Pobles amb Encant, Esther Isus, per la seva banda, ha celebrat que 'ara ja tenim personalitat, ja podem caminar sols i el que queda ara és treballar en xarxa'. Isus ha explicat que l'objectiu a curt termini és crear un logo que identifiqui la Xarxa així com un mapa identitari perquè els interessats a visitar aquests nuclis rurals puguin planejar quins pobles amb encant visiten a cada moment.

Les sensacions d'Isus són molt positives ja que preveu una gran demanda de visites. Els 31 pobles que formen part de la Xarxa són molt diversos i estan situats tant a la Plana com al Pirineu. Alguns dels exemples són Gerri de la Sal, Organyà, Tírvia, Prullans o Vallbona de les Monges.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes