El president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas ha presidit aquesta tarda la inauguració a la vil•la urgellenca de Castellserà de l’històric edifici de La Garuta, un immoble que l’ajuntament va adquirir l’any 1999 mitjançant una subvenció de l’1% cultural i que ha estat rehabilitat durant 17 anys, amb una inversió total del voltant del milió d’euros.
D’aquests, 550.000 han estat aportats en diferents partides de la Generalitat de Catalunya, 400.000 a través de l’1% cultural de Foment del govern espanyol, i 50.000 euros aportats per la Diputació i l’ajuntament de Castellserà.
Aquest equipament, que acull la biblioteca municipal Valentí Serra i Boldú, disposa de 4 plantes. A banda de la biblioteca, actualment amb 3.200 títols, acull una sala polivalent per a les Entitats i una sala per exposicions temporals que es pot reconvertir en un futur en un centre d’interpretació per determinar. També disposa d’ordinadors amb connexió a internet i Servei de Wi-Fi.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest vespre que "ens sentim bé a Europa i hi volem seguir sent" i, per això, "farem tot el que calgui perquè s'entengui que aquella gent que se sent bé a casa els has d'acollir bé i els has de mantenir, encara que aquesta gent tingui la seva pròpia aspiració a la seva llibertat". Així s'ha pronuniciat a Castellserà (Urgell) després que aquest dilluns el vicepresident la la CE, Joaquín Almunia, afirmés que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. El president de la Generalitat també ha comparat la democràcia que suposen les biblioteques on cadascú pot decidir el llibre que vol llegir amb les urnes, on "es decideix quina opció té cadascú, legitimes totes, en qualsevol compresa electoral o procés".

Artur Mas ha defensat durant el discurs que ha pronunciat aquest vespre a Castellserà (Urgell), després d'inaugurar les obres de rehabilitació de l'edifici de la Garuta, que acull la biblioteca municipal Valentí Serra i Boldú, que quan Espanya va ingressar el 1986 a la Unió Europea "els catalans vam tenir la sensació que tornàvem a casa perquè casa nostra és Europa i ens hi sentim bé" i, per això, ha remarcat que "hi volem seguir sent".

Per Mas, la cultura catalana "té matriu europea" i la identitat catalana es basa en la cultura i en un "tarannà pacífic i conciliador que exhibeix el país" i el qual "veuen des de fora". En aquest sentit, ha reclamat que "no perdem aquesta manera de fer i aquest tarannà del país perquè si no perdem punts a l'hora de projectar el missatge a Europa".

En resposta a unes paraules de la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, el president de la Generalitat també ha volgut deixar clar que "les biblioteques són les institucions més democràtiques i al costat de les biblioteques les urnes també són molt democràtiques, perquè a l'igual que a les biblioteques es decideix quin llibre es vol llegir, a les urnes es decideix quina opció té cadascú, legitimes totes, en qualsevol contesa electoral o procés".

Artur Mas ha finalitzat el seu discurs citant Salvador Espriu i assegurant que "les persones no poden ser si no són lliures". El president de la Generalitat ha afirmat que "aquesta aspiració a la llibertat té en el nostre cas la base cultural com representen les biblioteques i tantes i tantes coses que passen en el nostre país i que ens han fet forjarla nostra identitat col·lectiva forjada en els nostres trets culturals".

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes