L'Ajuntament ha instal·lat el primer controlador per omplidors de botes agrícoles que es consulta a través de la xarxa
Bellpuig (ACN).- En època d'ensulfatar, les botes agrícoles generen un alt consum d'aigua que està completament descontrolat en la majoria de casos i poblacions. Per evitar aquest descontrol, racionalitzar l'ús i evitar el malbaratament de l'aigua, l'Ajuntament de Bellpuig (Urgell) ha decidit col·locar el primer controlador per omplidros de botes agrícoles que es consulta a través d'Internet. L'aparell servirà per controlar el consum d'aigua dels pagesos del municipi des de qualsevol ordinador connectat a Internet. El sistema s'ha posat en marxa aquesta setmana.

El sistema està format per un controlador electrònic amb comunicació GPRS que comptabilitza els litres que passen per la canonada i els usuaris que l'utilitzen. Això permet controlar el consum d'aigua de cada usuari. Per poder utilitzar l'omplidor de botes, els pagesos han de disposar d'una clau magnètica i un codi PIN que poden sol·licitar al mateix Ajuntament. Sense aquesta clau o codi no es pot posar en marxa l'omplidor.

Des de qualsevol ordinador connectat a Internet es pot fer la consulta dels litres utilitzats per l'usuari, però també es poden gestionar les altes i les baixes dels pagesos al servei. Això permetrà a l'Ajuntament tenir un control sobre l'ús de l'aigua en aquesta nova instal·lació.

Aquest sistema és pioner per seu mode de control i comunicacions. La seva aplicació habitual és en el control de carburants en empreses privades. L'equip està dissenyat i fabricat per la marca GESPASA, una empresa lleidatana ubicada a Balaguer. Així mateix, el distribuïdor instal·lador oficial de GESPASA a Catalunya és una empresa ubicada a Golmés, ServiStar2000 SL.

L'aparell ha entrat en funcionament aquesta setmana i s'emmarca dins d'un pla d'estalvi econòmic, tant en energia elèctrica com en aigua, que ha suposat diferents actuacions de l'Ajuntament al llarg dels darrers dos anys. El nou omplidor s'ha pogut instal·lar a través d'ajudes del Departament d'Agricultura així com també de la Diputació de Lleida.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes